Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post autor: fieldy » 11 paź 2009, 12:54

DREWNIANY SRACZ pisze:Yaya Toure kocha drybling o wiele bardziej niz Diaby. A nie jest swietnym pomocnikiem z zadaniami defensywnymi?
Diaby'ego to dyskwalifikuje, bo za czesto tracił piłkę. Innych np Yaye to nie dyskwalifikuje.
DREWNIANY SRACZ pisze:Diabego pamietam glownie z poprzedniego sezonu, i w meczach ktore mialem mozliwosc ogladac to gral jako taki zabezpieczajacy Cesca.
które to były mecze ? W lidze w poprzednim sezonie [jeśli brać pod uwagę mecze w których grał od początku - i też nie zawsze kończył, czesto był pierwszym zmienianym] zagrał z Cescem w 7 meczach. W meczu z Liverpoolem w którym Xabi połamał Cesca, to Diaby go zmienił i grał na jego pozycji. Nie wiem jak to w pucharach wyglądało dokładnie [nie chce mi się szukać], ale pewnie nie było wielu spotkań, gdzie Diaby grał razem z Cescem i go asekurował. Choć czasami się oczywiście zdarzyło, jednak zdecydowanie częsciej Diaby grał do przodu, niż do tyłu.
DREWNIANY SRACZ pisze:Nie wiem jak potoczy sie jego kariera i w jakim kierunku pojdzie, mnie sie wydaje jednak ze bedzie gral wlasnie w schemacie okreslanym przez interneutow terminem defensywnego pomocnika.
Obecnie Arsenal gra 4-3-3 z jednym DM'em [Song] i dwoma pomocnikami Cesc+ ktoś jeszcze. Denilson, Rosicky, Nasri - oni mają pierwszeństwo przed Diabym. Diaby aktualnie będzie grał, bo Nasri i Denilson są połamani, a Tomas powoli wraca do formy. Dlatego teraz Diaby gra podobnie do Cesca, a Song ich ubezpiecza.
DREWNIANY SRACZ pisze:A co do kwesti goli strzelanych przez pomocnikow defensywnych. Spojrz jak robia to najlepsi. i jak to robili najlepsi. Nawet wasz Vieira. To byl facet ktory potrafil podac, potrafil rozegrac pilkę. To samo taczy dzisiejszych topowych garczy na tej pozycji: Yaya, Senna, Essien... Oni potrafia cos wiecej niz tylko wybic pilke na aut. Gdzie Masche do takiej klasy pilkarzy? Nie bede sie dalej powtarzał.
Makelele był znakomity w grze do przodu ? A jak się prezentował w odbiorze ?

Wróć do „Anglia”