Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8690
Kontakt:

Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post autor: cloner » 14 paź 2009, 23:14

Od tygodnia po Bytomiu chodzi plotka, że Ebi Smolarek negocjuje z Polonią Bytom. Na początku trochę wierzyć mi się nie chciało, ale ... w końcu się trochę popytałem i okazało się to prawdą.

Polonia negocjowała ze ... Smolarkiem?!
Środa, 14 Października 2009 14:20

W ostatnich dniach w Bytomiu można było usłyszeć plotkę, jakoby działacze Polonii Bytom próbowali nawiązać kontakt z wielokrotnym reprezentantem Polski, Euzebiuszem Smolarkiem. Ebi obecnie pozostaje bez klubu, gdyż połowie sierpnia b.r. jego kontrakt z Racingiem Santander został rozwiązany. Ostatnio był na testach w HSV Hamburg, jednak do podpisania umowy nie doszło.

Teraz pewnie wszyscy się zastanawiają, jak to w ogóle możliwe, że Bytom obiegła taka plotka? Niestety, sami tego nie wiemy, jednak w każdej plotce jest ziarnko prawdy. Dlatego postanowiliśmy poinformować o tym opinię publiczną.

28-letni Euzebiusz Smolarek miał rzekomo podpisać kontrakt z bytomskim klubem ledwie do końca rundy jesiennej, lecz i tak byłaby to ogromna sensacja i tzw. "transfer sezonu". Na chwilę obecną, Ebi i tak najprawdopodobniej całą rundę "przesiedzi w domu", dlatego występy na boisku, chociaż tylko do końca grudnia byłyby dla niego pomocne, mógłby dzięki temu utrzymać formę. Jak wiadomo, codziennie treningi nie zastąpią rytmu meczowego.

Z naszych nieoficjalnych informacji wynika, że Smolarek niestety w Polonii nie zagra, o wszystkim zaważyła oczywiście wysokość jego miesięcznych apanaży, choć podobno pewien tajemniczy sponsor był w stanie opłacić całkiem niezły kontrakt.
http://olimpijska2.pl/index.php?option= ... cle&id=556

Teraz wracam z meczu, czytam sport.pl i .... Maciej Blaut przeczytał mój artykuł, no i wziął się do roboty (wiem, że czyta, bo z nim gadałem)

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,71463 ... iego_.html

Szalony pomysł Polonii Bytom: chcieli Ebiego!

Działacze z Bytomia wymarzyli sobie, aby w ich drużynie przez trzy miesiące zagrał jeden z najlepszych polskich piłkarzy. Z pomysłu zrezygnowali, gdy usłyszeli ile Euzebiusz Smolarek chciałby zarabiać.

28-letni napastnik od kilku tygodni pozostaje bez klubu. Fiaskiem zakończyły się jego rozmowy m.in. z HSV Hamburg. Okazuje się, że na pomysł jego zatrudnienia wpadli działacze... Polonii Bytom uchodzącej za jeden z najbiedniejszych klubów w polskiej ekstraklasie.

Z informacji "Gazety" wynika, że bytomscy działacze zadzwonili do piłkarza oferując mu umowę do końca tego roku. Sam piłkarz miał podobno zapalić się do tego pomysłu, bo w Bytomiu miałby szansę odzyskać formę po dłuższej nieobecności na boisku.

Jak ustaliliśmy, doszło nawet do spotkania przedstawicieli Polonii z reprezentującym piłkarza biznesmenem Romanem Cichym. Na tym spotkaniu negocjacje jednak się zakończyły. Działaczy Polonii odstraszyła kwota 40 tys. euro, którą Ebi miałby zarabiać. Takiego wydatku nie zrekompensowałby nawet wpływy z dodatkowych transmisji telewizyjnych czy sprzedaży koszulek z nazwiskiem piłkarza.

Oficjalnie Polonia zaprzecza, że starała się o Smolarka. - Tę informację można rozpatrywać tylko w tych samych kategoriach jak nasze starania o pozyskanie Michała Żewłakowa, Jakuba Błaszczykowskiego i Roberta Lewandowskiego - ucina Marek Pieniążek, rzecznik klubu.

Oficjalnie negocjacje zostały zakończone, ale ... Smolarek nadal pozostaje bez klubu, więc rozmowy zostaną wznowione 8)

Wróć do „Polska”