Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 18 paź 2009, 14:15

Gross [...] (ktoś wie na ile ma kontrakt?)
chyba na 3 lata, ale zarabia 1,2 więc to nie jest jakiś problem.
Boateng (to ten co dostał czerwo z Rosją?)
ten sam :wink:
najlepiej Motta
skoro nie jesteś na czasie z plotami to dodam, że Ranieri chce do Romy Molinaro i prawdopodobnie Poulsena, więc Motte (zresztą siedzącego na ławie) łatwo można by wyciągnąć. Tyle, że w przypadku Motty czy też Zunigi mam poważne wątpliwości, czy to wystarczająco dobrzy gracze (zresztą jak większość wymienianych, bo klasowych dostępnych na rynku raczej nie ma)

A ja na prawej obronie raczej bym widział kogoś mocnego w ofensywie. Boki obrony głównie nie wywiązują się z zadań ofensywnych, które w tym systemie są strasznie ważne. Nawet jeśli by ta gra ofensywna miała oznaczać mniejsze możliwości w defensywie to ja bym się zgodził. Bądź co bądź graczy mocnych defenstywie mamy wielu i z "ubezpieczaniem tyłów" dla kogoś takiego mając choćby Sissoko, Melo, Marchisio w pomocy nie powinno być problemów. W dodatku skoro na lewej ma być mocniejszy w defensywie Criscito, to na pewej może być ktoś mocniejszy w ofensywie.

A i pojawił się wywiad z Xabim Alonso, który powiedział, że nie trafił do JUVE bo to Ranieri preferował Poulsena. Czyli już wiemy czyją zasługą jest ta cała historia :wink:
Swoją drogą Poulsen wczoraj zagrał chyba pierwszy raz dobrą piłkę do przodu (po niej padł gol)

Wróć do „Włochy”