Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: Boromir » 18 paź 2009, 14:32

Swoją drogą Poulsen wczoraj zagrał chyba pierwszy raz dobrą piłkę do przodu (po niej padł gol)
Pamiętam sparing chyba z Borussią kiedy miał bezpośrednią asystę, nie wiem czy to nie był chyba jego debiut w Juve. No ale to w sparingu.
skoro nie jesteś na czasie z plotami to dodam, że Ranieri chce do Romy Molinaro i prawdopodobnie Poulsena, więc Motte (zresztą siedzącego na ławie) łatwo można by wyciągnąć.
To by było idealnie oddać dwóch przeciętnych grajków i ściągnąć Mottę + może jeszcze De Rossiego bo o nim to coś czytałem. W sumie to jakby doszło do takiej transakcji (oczywiście coś trza będzie dopłacić) to powiem że Ranieri się do czegoś przydał.
Tyle, że w przypadku Motty czy też Zunigi mam poważne wątpliwości, czy to wystarczająco dobrzy gracze (zresztą jak większość wymienianych, bo klasowych dostępnych na rynku raczej nie ma)
Nie ma klasowych zawodników więc jest jedno wyjście - trzeba sobie takiego wyhodować. Maicon też nie przychodził jako gwiazda. Wiem, że w naszej taktyce boczni obrońcy muszą grać do przodu ale jak widzę te dziury który zostawia Grygera to już wolę żeby on stał na swojej połowie bo z przodu to i tak nie ma z niego żadnego pożytku.
A i pojawił się wywiad z Xabim Alonso, który powiedział, że nie trafił do JUVE bo to Ranieri preferował Poulsena. Czyli już wiemy czyją zasługą jest ta cała historia :wink:
Mnie dziwi tylko jedno: jak wielki dar przekonywania i jak wspaniałym dyplomatą musi być Ranieri skoro wcisnął coś takiego zarządowi. I gdzie był wtedy Secco ja się pytam :roll: ?

Wróć do „Włochy”