Pamiętam sparing chyba z Borussią kiedy miał bezpośrednią asystę, nie wiem czy to nie był chyba jego debiut w Juve. No ale to w sparingu.Swoją drogą Poulsen wczoraj zagrał chyba pierwszy raz dobrą piłkę do przodu (po niej padł gol)
To by było idealnie oddać dwóch przeciętnych grajków i ściągnąć Mottę + może jeszcze De Rossiego bo o nim to coś czytałem. W sumie to jakby doszło do takiej transakcji (oczywiście coś trza będzie dopłacić) to powiem że Ranieri się do czegoś przydał.skoro nie jesteś na czasie z plotami to dodam, że Ranieri chce do Romy Molinaro i prawdopodobnie Poulsena, więc Motte (zresztą siedzącego na ławie) łatwo można by wyciągnąć.
Nie ma klasowych zawodników więc jest jedno wyjście - trzeba sobie takiego wyhodować. Maicon też nie przychodził jako gwiazda. Wiem, że w naszej taktyce boczni obrońcy muszą grać do przodu ale jak widzę te dziury który zostawia Grygera to już wolę żeby on stał na swojej połowie bo z przodu to i tak nie ma z niego żadnego pożytku.Tyle, że w przypadku Motty czy też Zunigi mam poważne wątpliwości, czy to wystarczająco dobrzy gracze (zresztą jak większość wymienianych, bo klasowych dostępnych na rynku raczej nie ma)
Mnie dziwi tylko jedno: jak wielki dar przekonywania i jak wspaniałym dyplomatą musi być Ranieri skoro wcisnął coś takiego zarządowi. I gdzie był wtedy Secco ja się pytamA i pojawił się wywiad z Xabim Alonso, który powiedział, że nie trafił do JUVE bo to Ranieri preferował Poulsena. Czyli już wiemy czyją zasługą jest ta cała historia![]()