Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: BarcaQzYN » 29 paź 2009, 0:11

W słabej jakości, ale mecz obejrzałem. Mam nadzieję, że w następnej rundzie będzie można już liczyć na transmisję w jakimś Pubie z N-ką.
Dobrze, że obyło się bez niespodzianek i w rewanżu spokojnie będzie mogła pograć młodzież. Oczywiście najlepszy na boisku był Pedro. Poza dwoma bramkami popisał się kilkoma świetnymi dryblingami i podaniami. Bardzo dobre zawody rozgrywał też Jeffren. Przez godzinę radził sobie na prawej obronie, aby potem, po wejściu Abidala powędrować na lewą stronę ataku. Chwilę po tej zmianie zagrał kapitalną piłkę do Pedro, który bez problemu zamienił to podanie na bramkę. W końcówce ucierpiał w jednym ze starć i został zmieniony, ale to raczej nic poważnego. Bez zarzutu zagrali jeszcze Pinto i Busquets. Reszta drużyny słabiej. Para stoperów zdecydowanie in minus. Pozwolili gospodarzom stworzyć kilka naprawdę dobrych sytuacji, do tego obaj psuli regularnie długie podania. Nie popisał się Toure. Keita też dzisiaj bardzo przeciętnie i nie wiem dlaczego zszedł dopiero w końcówce, należy mu się trochę odpoczynku. Gai zagrał słabo i szybko został zmieniony. Bojana chciałem chwalić, ale w końcówce dwukrotnie zawiódł. Najpierw wyprowadzając groźnie wyglądający kontratak podawał bardzo niedokładnie (z resztą taką samą sytuację zmarnował w pierwszej połowie), a później w samej końcówce mając przed sobą pustą bramkę czekał z oddaniem strzału tak długo, że bramkarz gospodarzy zdążył przebyć kilka ładnych metrów w jego kierunku i ostatecznie wybronić strasznie spóźnione uderzenie. Abidal i Maxwell (który od 60 minuty zajął miejsce na prawej stronie obrony) raczej nie zawiedli.
Nie podobała mi się praca sędziego. Gwizdał faule po każdym starciu, czasami naprawdę przesadzając. Do tego nie ukarał nawet żółtą kartką napastnika Culturalu, który dwukrotnie, w dość bezczelny sposób próbował wymuszać rzuty karne.

Wróć do „Hiszpania”