Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 29 paź 2009, 11:06

Nesta nie szturmuje środkiem ofensywnej pomocy :P
Melo [...] Zagral dobry mecz, ale po raz kolejny mial 1 bardzo niebezpieczna strate, po ktorej poszla kontra
A ten przyszedł po takim meczu i tylko krytykuje :hardkor2: Owszem zdarzyło się, ale nie zmienia to sprawy, że zagrał świetnie. Tym bardziej to imponuje, że nie było wiadomo czy w ogóle zagra. Melo z Sissoko mi wczoraj niesamowicie imponowali, głównie tym, że grali bardzo wysoko i wprost nie dawali wyjść Sampie z własnej połowy. To, że JUVE grał w tak dobrym tempie i że tak łatwo utrzymywał piłkę w ofensywnej pomocy to w wielkim stopniu też jego zasługa.
Swoją drogą fajnie będzie wyglądała rywalizacja na środku pomocy. Sissoko, Melo, Marchisio. Wszyscy świetni dysponowani i tylko 2 miejsca :roll: Gorzej, że na skrzydłach brakuje zmienników trochę. Osobiście liczyłem bardzo na Iaquintę, bo na prawej grał wielokrotnie z dobrym skutkiem a i wna lewej ostatnio grał w reprezentacji i wyglądało to bardzo dobrze, tyle, że to cały czas trochę mało (tymbardziej teraz gdy Vicek jest kontuzjowany), bo w Del Piero na skrzydle pomocy ciężko mi wierzyć.
Może to szalone, ale niezłym pomysłem by było ściągnięcie z powrotem Palladino. Specjalnie drogo by nie było, bo połowę karty JUVE dalej ma. Facet jest podstawowym zawodnikiem Genoi i od gdzieś tak marca prezentuje się naprawdę fajnie, wiec jako zmiennik dla Giovinco jak znalazł. Typowy skrzydłowy napastnik, więc pozycja pasowała by mu bardzo dobrze (dużo lepiej niż atak czy bok pomocy w 4:4:2 gdzie się nie sprawdzał). Dla mnie ciekawa opcją na ławę, gdzie brakuje nam graczy do tego systemu.
Gorzej z następcą dla Camo, bo naprawdę dobrego prawoskrzydłowego na rynku nie widzę

Wróć do „Włochy”