Re: Liverpool (zbiorczy)

red85

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post autor: red85 » 31 paź 2009, 16:04

niechce mi sie wszystkiego czytac , wiec odniozse sie tylko do tego. o czy Ty mowisz? jaki raj? W latach 1990-2005 to tez był raj? Rajem Anglia jest od 4-5 lat(i na styczniu 2010 ten raj sie konczy), ja mysle przekrojowo.
Rajem dla Wyspiarzy jest od dawien dawna. Dla obcokrajowców od kilku lat. 10 lat temu cała piłkarska Europa marzyła o takich zawodnikach jak Scholes, Giggs, Keane czy Beckham. Żaden z nich wtedy ani nie myślał o przenosinach za granicę, a dwóch pierwszy wytrzyma w tym postanowieniu pewnie do końca kariery. Beckham pewnie by też nie wyjechał, gdyby sam Fergie nie zdecydował się mu podziękować.
Pilkare z wysp nigdy nie nalezeli do lakomych kaskow ani dla Wlochow ani dla Hiszpanow.
Od dobrych lat należą. Moratti na takiego Giggsa polował kilka dobrych lat. Powiedziałbym, że to PD, czy serie A nie jest łakomym kąskiem dla Wyspiarzy. Maja lepsze warunki u siebie.
Wyobrazasz sobie ze nawet dzis kibic Realu czy Barcy bylby zachwycony informacja o transferze dajmy na to Lamparda albo nawet Terrego, gwiazd reprezentacji Capello?
Myślę, że byliby zachwyceni gdyby do nich dołączyli.
Ci pilkarze sa tak specyficznie przygotowywani od malego do gry na wyspach, ze poza nią nie maja racji bytu.
I dlatego Chelsea i United zdominowali w ostatnich latach rozgrywki europejskie. Policz sobie ilu Brytyjczyków grało w finale w Moskiwe.
(takiego Arsenalu czy Liverpoolu to dzis nie ma bez obcokrajowcow)
To tak jak np. Realu.

Wróć do „Anglia”