Re: Kto wygra Premier League w sezonie 09/10

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Kto wygra Premier League w sezonie 09/10

Post autor: majer13 » 31 paź 2009, 20:42

Trzeba by było napisać coś po pierwszej części sezonu ... A mianowicie klaruje się pomału zestaw drużyn walczących o mistrzostwo a mianowicie : Arsenal, Manchester United Chelsea i jeśli City nie polegnie w zaległych spotkaniach to mogą coś namieszać. Najefektowniej gra chyba Arsenal i ich forma z meczu na mecz jest coraz wyższa , a kontuzje w tym sezonie nie są już aż tak częste jak w zeszłych sezonach i jeśli się to nie zmieni to jak dla mnie jest to główny kandydat to tytułu w tym sezonie - strzelają dużo bramek, już nie trapią ich kontuzje i wszystko zmierza w dobrym kierunku. Chelsea też wygląda bardzo mocno i wygrywa ,ale jakoś mnie po prostu nie przekonują, nie mają takiej charyzmy. Manchester jakoś sobie daje rade ale jest dużo kontuzji forma nie ta i naprawdę zwycięstwa nie przychodzą z taką łatwością jak w ostatnich sezonach i wedlug mnie jednak zabraknie tego polotu i pewności w grze niestety ... No i City - dla mnie tykająca bomba, mogą wygrać z każdym ale jakoś mi u nich brakuje mentalności mistrzów takiego przekonania w tym co robią ale z taka gra jaką prezentują mogą ająć czwarte miejsce. Dalej jest wielki ścisk i jest kilka drużyn które powalczą o puchary : Liverpool, Villa, Tottenham, Sunderland może dołączy do nich Fulham jeśli utrzymają dyspozycję. W dole też dość ciekawie ale może o tym kiedy indziej ... :P

Sezon zapowiada się na jeden z lepszych w ostatnich latach :D

Wróć do „Anglia”