Przechodząc dalej :
Pominę fakt , iż tą wypowiedzią sam się sprowadzasz do roli człowieka , mówiąc oględnie niespełna rozumu , a dyskusję , momentami merytoryczną - na śmieci .arek_ahig pisze:Niektorzy kibice tacy jak ja pamietaja jednak okolicznosci waszego awansu do finalu lm i skandaliczne sedziowanie pana Ovrebo.
Temat był wałkowany tak długo , co niektórym frustratom nie przeszkadza w podnoszeniu tej kwestii ponownie .
Tylko pokrótce tobie napiszę
Szkoda że pominąłeś poziom sędziowania pierwszego meczu Barcy z Chelsea , ale zatrzymajmy się przy osławionym pojedynku na Stamford Bridge .
Jakie okoliczności składały się na ów mecz , bo to dokładnie zobrazuje syt. która miała miejsce :
- Chelsea prowadziła od bodajże 10 min.
- Grała na własnym terenie
- Grała w przewadze przez kilkadziesiąt minut
- Grała przeciwko zdziesiątkowanemu blokowi obronnemu , który wg niektórych uchodzi za słaby
- Grała przeciwko słabemu bramkarzowi , przeciwko któremu miała syt. sam na sam
- Sędzia dla Barcelony również nie gwizdnął karnego
Nie mówię że sędzia nie oszwabił chelsea ale robił to w 2 strony . A jeśli ktoś nie potrafi wbić drugiej bramki mając za sobą wszystkie te atuty które wymieniłem to sorry , ale pluć może tylko na siebie .
Masz do tego prawo , choć chyba się nie starasz zrozumieć . Cóż jeśli poprzedni sezon tobie pewnych kwestii nie udowodnił to już żaden tego nie zrobi . W gwoli ścisłości ten sezon Gerard też ma naprawdę dobry . Ale chyba oglądamy różne spotkania Barcy .arek_ahig pisze:Tez ogladalem w obecnym sezonie wiekszosc spotkan Barcelony i podobnie jak realfan nie rozumiem co takiego robi Pique, ze kibice Barcelony okreslaja go mianem najlepiej wyprowadzajacego pilke obronca na swiecie.
No to teraz pojechałeś po bandzie specu . Porównaj sobie wcześniej schematy gry linii obronnych Juve i Barcy i czy czymś się różnią . Jak juve sobie skołuje na bok obrony takiego Alvesa który ma inklinacje pomocnika albo i napadziora , to można pogadać i wtedy zobaczymy ja kielon wyrywa do przodu .arek_ahig pisze:gladalem tez wszystkie mecze Juventusu i taki Chiellini np. gra duzo bardziej ofensynie i do przodu od waszego Pike i moge to przyznac ze 100% pewnoscia.
Faktycznie zakłamujemy rzeczywistość , żaden z naszych nie zasłużył na to by go wymieniać w gronie najlepszych .arek_ahig pisze:Ale wiadomo, ze kibice Barcelony uwielbiaja zaklamywac rzeczywistos, wynoszac na piedestaly niemalze kazdego zawodnika swojej druzyny, bo mieliscie swietny zeszly sezon.
Tak więc wybacz ale po twojej wypowiedzi mogę stwierdzić tylko jedno . Taki z ciebie znawca jak z koziej dupy plecak .