Re: Matura

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Re: Matura

Post autor: Enjo » 03 lis 2009, 16:59

lisek_chz pisze:W życiu zawsze matematyka jest potrzebna, więc trochę bez sensu jest takie gadania, że jest się humanistą
Jasne, że jest potrzebna, ale idąc do sklepu po mleko nie potrzebuję obliczać sinusa lub funkcję kwadratową żeby wiedzieć ile zapłacić.Nie mówię, żeby się tego nie uczyć, ale dlaczego robić z tego obowiązkowy egzamin ?Czy humanista czy nie mnie na przykład nie jest to potrzebne ponieważ na studia zdaję WOS na rozszerzeniu i francuski na rozszerzeniu.Matematyka jest zbędna, a tylko co może zrobić to przy nie zdanym egzaminie spowolni bądź w ogóle zrujnuje czyjeś plany.
lisek_chz pisze:No tak, ale tą podstawę, chyba każdy, nawet w małym stopniu inteligentny maturzysta zda.
Tyle, że nie którzy na prawdę nie zdadzą i będzie nie miło.Dzisiaj profesor, który siedział na sali wspominał, że ogromny problem będą mieć licea profilowane bo tak zdawalność jest na poziomie 20 %.Jeżeli jest się w miarę rozgarniętym i w szkole rzeczywiście się naucza to można zdać.

Jeżeli chodzi o mnie to ja zdałem dziś, ale jakiś rewelacyjny wynik to nie będzie, ale mnie nie chodzi o wynik, a tylko o zaliczenie.

Wróć do „Hyde Park”