Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: Wilmore » 05 lis 2009, 15:22

Uogólniając, sam siebie również tak nazywasz - pamiętaj o tym.
Mówiłem o głosie wspólnym gawiedzi kibicowskiej, który żądał Smudy nie mając większego pojęcia o futbolu ponad ten wyniesiony z cotygodniowego oglądania meczu. Więc do mnie ma się to nijak, bo ani Smudy nie chciałem, ani wyłącznie takiego pojęcia o futbolu nie posiadam.
Polacy są zajebiście zazdrośni (większość).
Ach. Kiedy klub kupuje dla przykładu Szczota za majątek niewspółmierny do jego wartości, a kibic to krytykuje, to jest zazdrosny, bo sam nie ma takiej kasy, czy posługuje się słuszną krytyką?
Smuda nie jest trenerem ani naprawdę klasowym (jak można było rozpieprzyć Lecha w zeszłym roku przy takich rywalach do tytułu nawet pomimo wyolbrzymienia jakości Lecha, który w istocie był i jest zespołem przeciętnym, w mediach i wśród kibiców - to wie tylko on sam), ani nadającym się do reprezentacji. Osiągnął niezłe wyniki (jak na polskie możliwości, klasę rywali obiektywnie należy oceniać nisko), a że wśród polskich prawdziwych zazdrośników - tych z drewnianych domków krytykujących Leo za to, że polscy piłkarze nie nauczyli się grać w piłkę - skończyła się moda na nowoczesny futbol, to Smuda jest dla PZPNu rozwiązaniem idealnym.
Smuda się skompromituje, na pół roku przed Euro go wywalą i pojawi się pytanie - czy kadrę na turnieju znów poprowadzi Piechniczek jako ratownik tym razem? :lol:

Wróć do „Polska”