Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 07 lis 2009, 16:43

Kadra Milanu na Lazio:
Abbiati, Dida, Roma, Antonini, Favalli, Kaladze, Nesta, Oddo, Thiago Silva, Zambrotta, Abate, Ambrosini, Flamini, Pirlo, Seedorf, Borriello, Huntelaar, Inzaghi, Pato, Ronaldinho.

Niedostępni: Storari, Bonera, Jankulovski, Onyewu, Gattuso, Di Gennaro.
Abbiati!
Chciałbym zobaczyć jutro takie ustawienie od pierwszej minuty: Dida - Oddo, Silva, Kaladze, Antonini - Abate, Pirlo, Flamini - Pato, Borriello, Ronaldinho.
Przydałby się odpoczynek Seedorfowi i wprowadzenie go z ławki razem z Huntelaarem, który, co powyżej zaznaczył Chłopaczek, wydaje się być w niezłej formie strzeleckiej. Ale zmiany zależą od przebiegu meczu - Lazio to zawsze Lazio, mimo tego, że w ostatnich tygodniach prezentują się beznadziejnie słabo, nie wydaje mi się też, by Leonardo miał ustawić zespół 4-5-1, jak sugerowało LGdS. Po stronie gospodarzy zabraknie chyba ich dwóch najlepszych piłkarzy - Pandeva i Ledesmy, przez co Milan postraszyć zapewne będzie potrafić tylko trio piłkarzy - Zarate, Rocchi i Brocchi. Ten ostatni oczywiście co najwyżej swoją boiskową nieporadnością.
Trzeba też pamiętać o tym, że Milan ma pecha do zespołów w dołku, które lubią rozpocząć swój marsz w górę tabeli od meczu z nami właśnie, przeciwnicy potrafią wzbijać się na wyżyny umiejętności i Lazio jutro pewnie też będzie trawę o każdy punkcik gryzło. Ostatnio mamy z Lazio dobry bilans i trzeba to jutro wydłużyć - tylko zwycięstwo.
Forza Milan!

Po co nam Krasic? Mamy w primaverze obunożnego 17 latka ze ZNAKOMITĄ (co widać na filmiku) techniką strzału i boiskową inteligencją, prezentuje się nieźle szybkościowo, szkoda, że to tylko jego kompilacja, a nie widać nigdzie całego meczu z jego udziałem, by ocenić bardziej rzetelnie jego możliwości - jeśli jednak chłopak tak się prezentuje mając lat 17, to mam nadzieję zobaczyć go nie tylko na ławce w LM, ale i na boisku w meczu pucharowym, lub w spotkaniu ligowym z jakąś słabszą ekipą. Niech chłopak zbiera minuty, bo wyrośnie drugi Darmian.

Wróć do „Włochy”