Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: emdżej » 14 lis 2009, 19:01

Po raz kolejny widziałem dzisiaj to czego nigdy nie zrozumiem. Gra w kadrze powinna być zaszczytem i nie wiem dlaczego niektórzy sobie w jej barwach dreptają na boisku. Ale pomijając ten fakt, to na porażkę tak naprawdę dziś nie zasłużyliśmy. Remis byłby sprawiedliwszym wynikiem. Utrzymywaliśmy długimi okresami piłkę na połowie rywali, ale około 20-25 metrów od bramki Rumunów to wszystko się kończyło. Brakowało tego ostatniego podania, tego sfinalizowania akcji. Dośrodkowania w pole karne przeważnie padały łupem rumuńskich stoperów bądź bramkarza. Losy meczu mógł odmienić Peszko, ale nie wiem co zrobił w tych dwóch sytuacjach. Kuszczak miał szczęście, że jego błąd znów nie skończył się koszmarnym babolem. Ogólnie nie było ani dobrze, ani źle. Zabrakło waleczności, chęci i pomysłu na końcowe rozwiązanie akcji. Mam nadzieję, że Smuda nad tym popracuje z zawodnikami. Jeśli chodzi o samych piłkarzy to najlepszy był dzisiaj Kosowski, który potwierdził swoją wysoką formę. Kiepsko zagrali natomiast Peszko, czy Błaszczykowski. A Dudka to już chyba ma chyba nad sobą jakąś klątwę. Jak nie nieporozumienie z bramkarzem czy kiks w polu karnym (vide mecz w Bratysławie) to rykoszet, po którym pada gol. Facet ma pecha jak swego czasu Głowacki.

Wróć do „Polska”