Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6645

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: Boromir » 21 lis 2009, 14:38

O mecz z Udinese się nie martwię, z przodu radzimy sobie dobrze więc coś na pewno wpadnie, a z tyłu to Udinese będzie grać juniorami więc raczej sobie poradzimy. Martwi ta kontuzja Davida (coś chyba za długo było tak że nikt nie wypadł), wraca Alex, jest Amauri, który ostatnio też zaczął strzelać więc na Serie A starczy bo Udine gra fatalnie. Z drugiej strony w zeszłym sezonie też grali fatalnie a przełamali się dopiero w meczu z nami i nas wtedy pyknęli 2:1. No ale teraz nie zagra Di Natale.

Co innego to mecz z Bordeaux który musimy koniecznie wygrać. Nie po to, żeby zapewnić sobie awans, ale po to by zająć to pierwsze miejsce w grupie i być rozstawionym w losowaniu. Licząc na to, że Milan, Fiora i Inter zajmą w swoich grupach drugie miejsca to możemy wtedy trafić na Wolsfburg, Porto, Unirea, Olympiakos - droga do ćwierćfinału stoi otworem. Dlatego tak ważna będzie potyczka z Francuzami i ja bym tu nie ryzykował z pomysłami w stylu Momo w pierwszym składzie, już nawet niech ten Tiago sobie pogra. Ciekawi mnie czy po pwrocie Alexa wrócimy do 4-3-1-2 czy zostaniemy przy 4-2-3-1. Pierwsza opcja byłaby lepszym rozwiązaniem patrząc na specyfikę naszych napadziorów ale druga (co pokazują mecze) gwarantuje bramki i się sprawdza, a jak wiadomo lepsze jest wrogiem dobrego. Chociaż też nie wydaje mi się żeby Alex był w stanie zagrać nawet te 60 min.

Co do plotek transferowych - Van der Vaart był w HSV gwiazdą, w Realu nie gra nic. Jakby miał przyjść za kilka mln to jak najbardziej ale dużo lepszym rozwiązaniem byłoby np wypożyczenie z opcją pierwokupu. Faktycznie w ofensywnej pomocy zbyt wielkiej możliwości manweru nie mamy i taki ktoś by się przydał. Co do Dominguza to oglądałem go tylko w pierwszym meczu z Interem i tak chyba spartolił akcję sam na sam z Cesarem, choć też piękną bramkę strzelił. Jedyne co by przeszkadzało w potencjalnym transferze to wiek - 28 lat to już nie młodzieniec. Sam Blanc powiedział że możliwe są ruchy tej zimy więc pozostaje tylko czekać.

P.S. Ma ktoś jakąś listę zawodników którym kończą się kontrakty? Tak ze dwa lata temu gdzieś taką dorwałem teraz za cholerę nie mogę trafić...

Wróć do „Włochy”