Tyle, że ciężko sobie wyobrazić Del Piero ustawionego na szpicy w 4-2-3-1. Ciro mówi, że Del Piero zagra na pozycji Giovinco co też mi się za bardzo nie widzi. No ale na pewno przyjemnie będzie móc obejrzeć tercet Del Piero - Diego - Camoranesi. Z drugiej strony tak naprawdę jeszcze 4-3-1-2 nie miało możliwości zaprezentować się przy ustawieniu w ataku "drewno - drybler". U nas były to dwa drewna (Iaquinta co prawda mniejsze, ale jednak drewnoGdzieś mi się wyczytało, że po powrocie Del Piero JUVE dalej będzie grać 4:2:3:1 i podobno tak też wyglądały treningi. Dziś się zobaczy, ale nie wydaje mi się by Ciro zmieniał tak dobrze sprawdzający się system. Nawet dla Del Piero.
Nie znam tego Candrevy bo Livorno nie oglądam. Podobno w kadrze zagrał dobrze, ofensywnych pomocników u nas mało więc kto wieCo do graczy, którym kończą się umowy to, w Serie A ciekawym zawodnikiem jest tylko Candreva, który niedawno zadebiutował u Lippiego (ofensywny pomocik), choć osobiście mnie to powołanie mocno zaskoczyło bo w u21 Candreva się nie wybijał jakoś specjalnie (był rezerwowym, wchodził gdy Włosi bronili wyniku)
Tak to Chamakh z Bordeaux, chyba Marquez z Barcelony, wspomiany Dominquez. Nie przypominam sobie jeszcze kogoś interesującego...