O tym nie ma nawet mowy. Alex, albo na pozycji Giovinco, albo jako alternatywa w środku dla Diego, gdzie nie trzeba takiej szybkoścityle, że ciężko sobie wyobrazić Del Piero ustawionego na szpicy w 4-2-3-1
W systemie 4:2:3:1 to dla niego w zasadzie jedyna pozycja w pierwszej 11. Na minus zdecydowanie, że to jednak ofensywna pomoc, gdzie Del Piero ni czuje się wpełni komfortowo i że skrzydło, gdzie potrzeba dynamiki, której Alex już nie ma. Na plus, że w tym systemie JUVE gra dużo bardziej ofensywnie niż w 4:3:1:2 i że jest dużo więcej gry kombinacyjnej oraz kreatywności gdzie Alex powinien dużo wnosić.Ciro mówi, że Del Piero zagra na pozycji Giovinco co też mi się za bardzo nie widzi
Mi ostatecznie nie będzie przeszkadzać jeśli Del Piero będzie jedynie rezerwowym.
1. Bo taki rezerwowy to gigantyczny atut.
2. Bo Giovinco wreszcie musi zacząć grać regularnie i jeśli Seba stanie się zawodnikiem podstawowym (a ma na to duże szanse) to może to być dla niego sezon przełomowy.
3. W systemie 4:2:3:1 JUVE poprostu gra lepiej niż w 4:3:1:2. Jeden kreatywny napastnik tego nie zmieni, bo dalej nie jest to system tak kreatywny, bo dalej nie ma w tym systemie skrzydeł. bez których JUVE nie potafi grać szybko i utrzymywać się przy piłce w ofensywnej pomocy i bo uderza to w Camoranesiego, który jest fantastycznie dysponowany.
Narazie Marchisio i Sissoko wracają do zdrowia, niedługo potem bo w styczniu Sissoko jedzie na Puchar Narodów Afryki, wiec do połowy lutego problemu ze zbyt dużą konkurencją nie będzie. A potem się zobaczy... zresztą mieć same takie problemyMoże warto do tego wrócić, bo jak do formy wróci Marchisio to ktoś z trójki Melo, Sissoko i właśnie Włoch usiądzie
Najlepiej radzi sobie na środku. Dla mnie w JUVE zbędny.Nie znam tego Candrevy bo Livorno nie oglądam. Podobno w kadrze zagrał dobrze, ofensywnych pomocników u nas mało więc kto wie A on gra na prawej czy na lewej stronie?
Też tak uważam. A gdy pojawia się jego nazwisko w jednym zdaniu z "następca Treze", to aż mnie zęby boląChamakha nie chcę, dla mnie to przeciętniak.
PS: Bordeaux w meczu z JUVE najprawdopodoniej beż Gourcuffa