Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

sitrus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: sitrus » 25 lis 2009, 12:26

Ja bym tak nie panikował również w kwestii rozgrywającego, ani bramkarza. Oczywiście wiem, że po sezonie trzeba będzie kupić nowego goalkeepera, ale czy to będzie Neuer, Adler, Akinfeev, Mandanda to nie ma znaczenia, bo każdy z nich będzie dla nas niesamowitym wzmocnieniem. Butt broni naprawdę przyzwoicie, ale to już raczej jego ostatni sezon u nas. Najbardziej mnie denerwuje jak słyszę Uliego, który mówi że w zimę nie będzie żadnych transferów. Prawego obrońce musimy kupić po prostu na gwałt. Ciekawe czy van Gaal tak samo widzi to jak Uli, że bez prawego obrońcy sobie poradzimy. No i Lahm nareszcie mógłby wrócić na lewą, bo obecnie gra tam...Badstuber !!! Nic do chłopaka nie mam, nawet powiem, że dobrze że się ogrywa, ale na miłość boską to jest środkowy obrońca !! On nie ma żadnych predyspozycji do grania na lewej stronie, oprócz tego że jest lewonożny. Co do rozgrywającego to trzeba w końcu dać prawdziwą szanse Baumjohannowi. Kto widział jego kilkanaście minut w meczu z Leverkusen ten na pewno zgodzi się ze mną, że zagrał na prawdę bardzo dobrze. Zwłaszcza świetne podanie w uliczkę do Lahma i gdyby nie geniusz Adlera to byłaby to zwycięska akcja Bayernu. Mam nadzieje, że dzisiaj nie zobaczę naraz van Bommela i Tymoszczuka na boisku. Szanuje ich obu, ale nie dość, że grają sporo poniżej oczekiwań (zwłaszcza Tymo), to granie 2 defensywnymi pomocnikami miało sens wtedy gdy mieliśmy Ze Roberto, który był niesamowicie kreatywny i uniwersalny, z Tymo i van Bommelem to bez sensu. Chętnie więc zobaczyłbym dziś pomoc w ustawieniu DM - van Bommel, skrzydła - Muller, Schweini, i jako 10 ustawiony Baumjohann. Ciekawi mnie też czy Olic jest gotowy na 90 minut. Oby tak, bo gracz z takim charakterem jest nam cholernie potrzebny.

Wróć do „Niemcy”