Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 27 lis 2009, 18:13

bardzo dobry napastnik, podobal mi sie w Zenicie ale on chyba przeszedl do Sttutgartu...
Tak, za dużo rzeczy naraz robię, stąd te pomyłki. :)
Kallstroem moglby byc alternatywa dla Pirlo.
Jak i Cigarini. Umówmy się - Szwed jego następcą nie będzie, a nawet jeśli ktoś jakimś cudem (nie wierzę w to znając zarząd Milanu) wpadnie na taki pomysł - gdzie dla mnie Szwed alternatywą dla Pirlo nie jest zbyt dobrą), to i tak pewnie w kółko będzie grał Pirlo. Andrea jest jedyny i niepowtarzalny, przez co miejsce w składzie ma zarezerwowane.
Ja na jego zmiennika widziałbym Seedorfa na wiosnę, gdy odciąży Holendra ktoś zdolny do gry z prawej strony pomocy. Najchętniej widziałbym tam Abate, ale on coraz częściej pokazuje, że potrafi grać długo świetnie, żeby przez moment włączył mu się agresor i wyleciał z boiska, albo sprokurował karnego. Będzie jednak Beckham, Gattuso, może Krasic, więc Holender momentami (w meczach z taką Catanią właśnie) powinien zluzować Pirlo wchodząc z ławki.
Krasic moglby grac w srodku bo napewno wiecej biega i walczy niz Seedorf
Od Seedorfa momentami więcej walczy i biega Dida, więc to żaden argument. ;)
15-20 baniek to nawet dla nas nie jest duzo za ofensywnego gracza w tak mlodym wieku.Milos zapewnial ze Milan priorytetem wiec o dogadanie z Milosem sie nie ma co martwic.
1. Milan teraz liczy każdy grosik i o 15-20 milionów będzie potwornie trudno, zwłaszcza, że na pewno grać za czapkę gruszek nie będzie.
2. Agenci pieprzą często od rzeczy, zaraz się może okazać, że priorytetem jest ManU albo inny Inter i będzie po miłości do Milanu. Ja tam w szczere deklaracje przywiązania do Milanu wierzę tylko u Interistów. :wink:
Krasic nie ma obywatelstwa UE,więc przepada z kretesem...
Jak pisała TMW - oddać Adiyiaha do Livorno, zgłosić Krasica i po problemie.
kontrakty kończą się po tym sezonie takim zawodnikom jak Maxi Rodruiguez czy Martin Demichelis..
Ściąganie takich grajków to już łapanka, która na dodatek nie gwarantuje żadnego sukcesu - zażądają olbrzymiej tygodniówki i wcale nie muszą do siebie przekonać swoją grą. Na ten moment z tej listy - choć na pewno są ciekawi gracze na niej nieuwzględnieni - widziałbym w klubie tylko Alexa jako kandydata do pierwszego składu, ale do tego dojdzie tylko w razie odstrzelenia Kaladze. Reszta to niewiadome i łapanka w stylu FM.

Oddo wypadł na dwa miesiące z gry - to olbrzymia szansa dla Abate, na dodatek aż przez kolejny miesiąc gramy z rywalami przeciętnymi (Catania, Sampa w dołku, Zurich, Palermo, dopiero 20.12 Viola), więc Abate ma czas i szansę nabrać ogłady na tej pozycji i jak najwięcej zebrać minut - niech też na przykład w niedzielę szansę otrzyma Antonini, którego postępy niedawno chwalił Leonardo, żeby Zambrotta nie wypalił się do cna. Zostajemy z trójką bocznych obrońców (nie wiem, ile będzie pauzował Jankulovski, ale powinien niedługo wznowić treningi, w końcu wypadł już miesiąc temu), więc rotacja będzie niezbędna.

Wróć do „Włochy”