Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post autor: Kluchman » 27 lis 2009, 23:18

Tak jak już wcześniej pisałem i tak, jak teraz przypomniał Mentor. Cristiano z lewej strony to Alves bardziej z tyłu. To go oczywiście całkowicie z gry ofensywnej nie wyłączy, ale ją ograniczy. Skoro jednak pojawiają się doniesienia, że Pellegrini może wystawić Benzemę i posadzić zarówno Higuaina, jak i Raula na ławce (nie bardzo w to wierzę, ale kto wie, co trener wymyśli), to mam nadzieję, że pomocy nie uzupełni w tej sytuacji Marcelo, bo wtedy Cris pojawiłby się na prawej stronie i z ograniczania Alvesa wyszłaby kicha. Arbeloa i tak będzie musiał mieć wsparcie. To też już pisałem - oczekuję pracy w defensywie od wszystkich bez wyjątku. Jeśli będzie inaczej to pomaganie sobie i asekurowanie tworzyłoby dziury gdzie indziej, a na to z Barceloną nie wolno sobie pozwolić. Lewy obrońca Realu w GD zawsze miał wsparcie jednego ze stoperów, lewą obronę w niejednym meczu wspierał Xabi i mam nadzieję, że będzie ją wspierać też ten bezpośrednio przed Arbeloą - Cristiano najlepiej. Nie jest w tym mistrzem, ale sama obecność jednego zawodnika więcej znacznie ogranicza pole gry. Lass raczej lewej strony wspierać nie będzie. Dla niego priorytetem powinien być Xavi, a jak już będzie asekurował bok obrony, to będzie to prawa strona, bo tak jest zawsze, a Ramos lubi atakować. Dobrze, że Barca ma Abidala na lewej obronie, bo gdyby grał tam np. Filipe Luis to ciężko byłoby wymyślić cokolwiek sensownego :boje się:

Wróć do „Hiszpania”