Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post autor: Jarzinho » 30 lis 2009, 14:07

Dla mnie kazdy moze miec inne poglady, szczegolnie jesli mowa o kibicach Realu i Barcelony, ale jesli juz ktoś szuka na sile spalonego, na sile kartek- niech nie zapomina o swoich zawodnikach. Wyszukanie fauli np. u Sergio OK, mogł dostac, ale idzmy dalej ile fauli taktycznych popelnił Alonso i Lass ile wg. przepisów spokojnie nadawało sie do kartki. Podobnie Marcelo, sam ze strony Barcy bylem zdziwiony, ze Keita np. nie dostał kartki w kilku akcjach, ale sedzia taki ustawił poziom.
Mecz podobny do tych słabych momentów Barcelony z zeszłego sezonu tj. do Gran Derbi na CN i finału LM z MU z poczatku spotkania. Bardzo podobne sytuacje, Barca słabo weszła w Rzymie w spotkanie szczegolnie jesli chodzi o środek- Busi- i MU moglo to wykorzystać. Drenthem ial kapitalna sytuacje, Ronaldo podobnie, Palanca-Kaka. Jednak sorry od czego tu bić, do tego, ze Real nie wykorzystał faktu, ze w skladzie jest Messi, ktory w kazdym innym spotkaniu niz z realem by nie grał, ze Zlatan nie mogl zagrać od poczatku, że brakowało Toure, Ze Sergio słabo wygladał jak przeciwnik miał pilke, że Barca grala z ustawieniem dwoch lewych napastników- to tylko wina Realu. Takiej okazji Real moze nie miec w rewaznu.

Ktos widzi poprawe w Realu w tyłach, zaczynajac od defensywnego pomocnika przez obronców- ja takiej nie dostrzegam. Xavi i Iniesta mieli swobode, szczegolnie w drugiej polowie i pozniej grajac o jednego mniej. Pdobnie Messi schodzacy do środka. Najlepiej wygladał Arbeloa i tego sie nie boje przyznac, bo ile razy miał naprzeciw siebie Leo, skoro ten ciagle operował w środku. Dodam, ze dawno nie widziałem, zeby tak dobrze w ofensywie sobie radziła Abidal, zeby mial taka swobode, widzialem, że w tym seoznie wyglada bardzo dobrze, ale to była chyba jakas improwizacja. Pewnie, ze Pepe to lepszy zawodnik niz Metzelder i wygladał lepiej, ale naprawde ja nie widze Realu majacego zatrzymac najlepsze ekipy. Szczegolnie jesli chodzi o środek z Lassem.

Wróć do „Hiszpania”