Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post autor: Jarzinho » 30 lis 2009, 22:38

RealFan pisze:Akurat sytuację o której mowa pamiętam i dlatego to wkleiłem. Iniesta w pierwszej połowie lekko dotknięty bodiczkiem przez Ronaldo zaliczył piękny pad do przodu jakby mu ktoś dwoma rękoma popchnął plecy. Sytuacja gdzieś około 20 metrów od bramki z lewej strony boiska.Czy Iniesta byłby równie oburzony, gdyby podobną uwagę zwrócił mu Messi np. w meczu reprezentacji? Nie sądzę.
Skoro kibice Realu domagaja sie karnego na Ronaldo, to czego sie czepiasz.
PD ma taki specifik, ze jesli zawodnik nie nauczy sie wykorzystywać techniki, i sygnalizować sedziemu fauli to dojdzie do tego, ze bedzie sie wiecej leczył niz grał w piłke. W koncu dojdzie z tego, ze głupie faule beda sie zaostrzały i przeciwnik nie zmieni swojej postawy, bo zawodnik taki jak Iniesta, Messi czy Xavi swoja technika mimo wszystko sie utrzymają. Sam Ronaldo kiedyś stwierdził, ze musi sie nauczyć sygnalizowania fauli, bo na sile pokazywanie idiotom, że jest sie dobrym technikiem dobrze sie nie konczy.
RealFan pisze:Mieli taką swobodę, że aż grali długimi piłkami. To chyba normalne, że mieli trochę więcej swobody, gdy Real stracił bramkę? Czy nie?
Powaznie, ja widziałem cos takiego, od 46 minuty, a nasililo sie gdy Barcelona miała jednego zawodnika mniej. W takim przypadku Lass powinien dominowac. Barcelona nie powinna miec pilki przy nodze, tylko za nia biegac, a tu lepiej sobie radzili pod kazdym wzgledem w porownaniu z pierwsza połowa.

Wróć do „Hiszpania”