W Porto był gwiazdą ligi, w Interze i Chelsea nic nie pokazał. Fakt może po prostu Quaresma nie miał charakteru by zostać wielkim grajkiem, ale i tak sądzę, że można inaczej go było poprowadzić, do takich grajków trzeba indywidualnego podejścia, czego wg. mnie w Barcie zabrakło.gdzie on teraz jest i jak mu sie wiedzie? Jak mocno udowodnił po odejściu z Barcelony, że będą z niego ludzie?
Teraz oczywiście, że jest Xavi i również jest odpowiednio doceniany. Ja przecież mówiłem o wcześniejszych latach choćby wówczas gdy sprowadzano Deco i to z niego robiono lidera drugiej linii. A te jeszcze wcześniejsze lata przed 2005, to po pierwsze pamięć już nie ta, nie posiadałem wówczas ani c+, ani nie było takiej możliwości oglądać spotkań w necie, więcej się opierało na informacjach z gazet i nie wiem czemu zapadało mi w pamięci to, że na Xaviego nie do końca chciano postawić, szukano innego lidera drugiej linii, jego ustawiano głebiej prawie przed obrońcami. Widząc w tej chwili jaką "Fachowość" prezentują dziennikarze w Polsce, mogłem po prostu zostać wprowadzony w błąd. Z pewnością nie będę upierał się przy swoim i jeśli wy którzy parenaście lat już się mocno interesujecie Barcą twierdzicie, że Xavi zawsze posiadał podobną rolę jak teraz to pewnie macie racjeNo i kto niby jest mózgiem Barcelony jeśli nie Xavi?