Nie no, plan godny podziwu. Załóżmy, że traktujemy go całkiem poważnie: nie zgadzam się z nim. Zaskakujące, prawda?... I bynajmniej, nie jest to sarkazm.
Ja widziałbym to nieco inaczej. Dla mnie na dzień dzisiejszy Park i Nani do widzenia. Park to typowy rzemieślnik, który od dłuższego czasu ma zawodowy zastój, Portugalczyk to totalny jeździec bez głowy. Potencjał ma i na tym się kończy.
Jak dla mnie idealnym zawodnikiem na OT jest Gourcuff --> cud, miód i orzeszki. Świetny piłkarz, wierzę w to, że trafi do Teatru Marzeń. Z drugiej strony, marne szanse. Nie dość, że będzie drogi to jeszcze staje się absolutnym liderem Bordeaux, ciężko będzie go wyciągnąć.
Kuszczak - Evra, Vidic, Evans, Rafael - Fletcher - Obertan, Gourcuff, Valencia - Rooney, Berbatow.
Chciałbym kiedys ujrzeć taki skład. W moim odczuciu byłaby miazga. Obertan na pełnych obrotach, Gourcuff ze swoim geniuszem, Rooney walczak (dawny Roo, wróć!), Berbatow wirtuoz, Evans monolit, Kuszczak Polak!... Witamy krainę marzeń!...
Mimo wszystko, wierzę, że będzie mi dane zobaczyć coś takiego... Sprowadzić jeszcze na próbę Ben Arfę, tani będzie, talent niezwykły, SAF powinien go utemperować. I tyle. Ławka też byłaby git: Foster (jaki jest taki jest, nadal wierzę), Fabio, Cathcart, Welbeck, Macheda, Anderson,Gibson (a niech tam, Pan Petarda niech się rozwija!)).