Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 29 gru 2009, 16:39

Gago sam uważa się za cofniętego rozgrywającego. Nie raz mówił, że najbardziej pasuje mu gra jako ostatni pomocnik, więc do pozycji się nadaje dobrze. Może to nie jest kozak, ale to mogła by być rozsądna opcja.
Co do D'Agostino, to w tym sezonie nie gra niczego ciekawego. Co prawda oglądam Udine mniej niż w zeszłym sezonie, ale raczej się dużo nie pomyle, jeśli napisze, że Gaetano to trochę zawodnik jednego sezonu. Zresztą trzeba by wydać na niego jakąś kase a Gago czy Ledesma mogli by przyjść prawie za darmo. To ma dla mnie o tyle, znaczenie, że jeśli się kogoś kupuje to zazwyczaj w jakimś celu. Jeśli JUVE miałby grać 4:2:3:1 czy 4:3:3 w następnym sezonie (a Guus lubi tak grać) to D'Agostino w nastepnym sezonie robi się zbędny.
Tyle, że to wszystko gdybanie narazie jest.
A Marchisio zdecydowanie lepiej nadaję się na rozegranie niż Poulsen. Jest lepszy technicznie, a to ważne, potrafi szybciej prowadzić grę niż Duńczyk, a gramy na razie za wolno, no i kilka znakomitych podań Claudio mi się przypomina (mecz z Genoą gdzie podawał do Vicka, mecz z Milanem i choćby podanie do De Ceglie, gdzie czerwo dostał Zambrotta, kilka innych dokładnych crossów) Poulsen długich piłek nieomal nie gra (znaczy się grał na początku przygody z JUVE, pewnie pamiętacie :hardkor: )
Z tym, że Duńczyk lepiej broni przez co lepiej mi pasuje jako ten DM co ma rozgrywać
Patrząc się na przykład Melo, to nie jest najważniejsze kryterium na tej pozycji.

Słowem dla mnie to powinno wyglądać jakoś tak;
----------------------x--------------------------
--------------------Diego----------------------
-----------------Gio/Camor-------------------
--------x---------------------------x------------
-Melo/Marchiso---------Sissoko/Marchisio-
--Poulsen-----------------Poulsen/Camo-----
----------------------x--------------------------
---------------nowy/Marchisio----------------
Camor to juz jak szklo
Realnie patrząc to po Mauro można się spodziewać klku/kilkunastu meczy w sezonie i tyle. Od 4 lat już tak jest.
na prawej Martin zaczyna ogarniac gre
Cacers to dla mnie fenomen. Większość kibiców jest z niego naprawdę zadowolona. Tymczasem facet jest przeciętny w obronie i raczej słaby w ofensywie. Nadrabia pracowitością, ale to troszkę mało, zresztą gdyby z nim było dobrze to nie było by takich problemów na flankach.
Za niedługo wraca Vicek więc powrót do 4-3-1-2 pewny
Powrót pewny bo Camo do marca wypadł, ale na atak Vicek-Treze bardzo liczę

Wróć do „Włochy”