Ale u nas od początku gra inaczej. Jakie z tego wnioski ?BRAWO!Jako pokazują statystyki,które przytoczyłem w innych klubach pełnił rolę głównego napastnika.
Ja myślę, że mało kto od początku twierdził, że jest tyle wart, ale taka jest rzeczywistość w PL. Za gwiazdy tej ligi tyle się płaci.Z resztą wystarczy prześledzić angielskie portale,że nie wszyscy kibice MU uważają Berbatowa za zawodnika wartego 35 baniek!
Fergie zapewne widział w Bułgarze zawodnika, który zachwycił swoimi umiejętnościami niejednego kibica i fachowca. Bo Bułgar potrafi wszystko. Tyle tylko, że umiejętności czysto piłkarskie niekiedy nie wystarczają, żeby radzić sobie z wielką presją jaka wiąże się z grą dla tak dużego klubu. Wiele sobie obiecywaliśmy po Bułgarze w tym sezonie i nie odgrywa on tak waznej roli jak zakładaliśmy, ale też nie zawodzi na całej linii. Gra na taką "7" w dziesięciostopniowej skali, jeśli miałbym w ten sposób ocenić jego postawę na tym etapie sezonu.
A gdybanie czy za tą kasę kupilibyśmy kogoś lepszego można włożyć między bajki. Nikt nie wie jak dany zawodnik poradzi sobie z presją gdy dla takiego klubu, a wzmocnienia zza granicy niosą za sobą dodatkowe ryzyko. Adebayor? Gdyby był innym człowiekiem to może, może...
Zresztą żałosne jest to, że wystarczy słabiutki występ Vidica, czy Berby i jest ciebie w tym temacie pełno. Jak im się wiedzie to siedzisz cichuteńko. A to był ledwie jeden mecz, w poprzednim strzelił gola, a jeszcze wcześniej miał problemy z urazami.