Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Jarzinho » 03 sty 2010, 23:54

Bienias pisze:Nawet nie chce sie pisac o meczu. Ja rozumiem ze druzyny ktora wygrywa sie nie krytykuje, ale ostatnio widac ze gramy wolno. Brakuje nam swierzosci oraz lawki. Przyklad mielismy wczoraj i w poprzednich meczach. Messi daje nam swierzosc ale do kiedy? Nie oczekuje cudow od tej druzyny i tak jak mowilem przed sezonem sama obrona mistrza kraju albo LM bedzie wielkim sukcesem. Szkoda ze zrezygnowalismy z transferow w zimie, ale nowy prezydent bedzie mial wiecej na lato. Wtedy Barca sie pewnie uzbroi.
Spokojnie, przerwa swoje napewno zrobila, brak Messiego i Iniesty także. Mam nadzieje, że wystep Henryego był poczatkiem tylko tego co bedzie prezentował w tym roku. Jesli wszystko bedzie dobrze to reszte się dorobi. :lol:
Mecz mogl zawieść szczegolnie w drugiej połowie, gdzie brakowalo sytuacji, pomysłu, kogos kto pociagnie kilka akcji, ale nie było tragedi. Minus taki, że trzeb abylo wykorzystac to co Barca stowrzyła i wynik mogł być po pierwszej połowie juz sprawa zamknieta.
Spora niedokladność, brak koncentracji, szczegolnie jesli chodzi o środke obrony - Pique. Takie sytuacje raczej juz miejsca nie powinny mieć.
Osobny akapit nalezy sie arbitrowi, który robił wszystko zeby nie dąło sie ogladac tego spotkania, albo gwizdał faule ktorych nie było, albo puszczał czy kartkował zle takie faule jak Zlatana czy Senny na Sergio. Nie wiem czy Senna sobie zaczyna usmysławiać, ze moze nie pojechac na Mundial i stad taki faul.
Co do faulu zlatana to mozna było sie tego spodziewać, patrzac na kolejne minuty, podobne odczucie mialem do Xaviego, tylko zastanawiałem sie, który wybuchnie pierwszy. Faule gwizdane Xaviemu i Zlatanowi w ofensywie poprostu niszcza sens gry i pozniej kibic innej ligi dziwi sie, ze zawodnicy na siłe wymuszaja mase fauli, skoro ktoś gwizdze kazdy wygrany pojedynek bark w bark Zlatana, czy głowkowy.

Teraz CdR i patrzac na to jak wygladała wczoraj Sevilla i ze grać musieli w napadzie z Negredo i Kone i coraz wiekszej liczbie urazow w tej ekipie, mozna ze sporym optymizmem podchodzić zarówno do spotkan w pucharze jak i lidze.

Wróć do „Hiszpania”