Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 04 sty 2010, 12:46

To jest tylko wypowiedź agenta :P Typowa sytuacja. media swoje, agent swoje. Media wczoraj podały, że Hiddink był widziany w Mediolanie (JUVE prawie zawsze spotyka się tam na negocjacje), więc agent zareagował i powiedział to co już kiedyś mówił. jak będzie z Hiddinkiem przekonamy się najprawdopodobniej po meczu z Milanem, wcześniej Hiddinka nie będzie na 100% i nie jest to żadna nowość. Czeka nas więc co najmniej tydzień dywagacji.

Z innych informacji pozbywamy się Tiago i Molinaro, którzy mają zostać wypożyczeni do Atletico Madryt. Dla mnie może fajnie. Molinaro jest w zasadzie 3 lewym obrońcą, bo przecież w okresie przygotowawczym gdy nie bylo Grosso grał nie on a wracający po kontuzji Salichamidzic. Ewentualnie może grać też na lewej De Ceglie (jego bym oddał gdzieś na wypożyczenie cz współwłasnośc, bo czas tylko traci.) lub też Grygera czy Caceres. Problemu więc nie będzie, a w czerwcu by było miejsce dla Criscito. Tiago w pomocy to jeszcze głębsza rezerwa, a i potencjalny transfer jest możliwy, więc miejsca dla Portugalczyka tak czy inaczej nie będzie.
Obaj patrząc się na problemy Atletico mogą, a może nawet powinni wywalczyć miejsce w podstawowym składzie. W dodatku jak teraz się ich wypchnie z turyńskiego przytułki wrócić już nie powinni :D
I tylko jedno mnie zastanawiało... Jaki biznes mamy w tym by obu wypożyczać akurat do Atletico? I tak jak można się było spodziewać dziś pojawiło się info, że Bettega w zamian chce ściągnąć Maxiego Rodrigueza, któremu za 6 miesięcy kończy się umowa. Dla mnie zajebista opcja, wiec jeśli Molinaro i Tiago mogą przyczynić się do znalezienia dobrej alternatywy dla kontuzjogennego Camo to nie mam nawet pytań. Tym bardziej, że jego przyjście zwiększało by szanse na 4:2:3:1.

No i wypożyczyliśmy Ariaudo do Cagliari. Od tej strony się cieszę, bo Lorenzo jest zdolny i musi się ogrywać, szkoda, że nie zdążyli go wypożyczyć już latem. Inna sprawa, że Cagliari dostało prawo do wykupu go po sezonie co mi się już mniej podoba. Mam nadzieje, ze suma odstępnego jest odpowiednio wysoka, bo ostatecznie gadamy o podstawowym zawodniku italii u21.

Wróć do „Włochy”