Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6706

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: Boromir » 04 sty 2010, 18:37

http://www.solojuve.com/index.php?optio ... ze-prasowe

Nadzieja umiera ostatnia :twisted: Ja tam spokojnie czekam do 11 stycznia. Jak nie wtedy to już chyba nigdy.
(L)oczkerson pisze:Z innych informacji pozbywamy się Tiago i Molinaro, którzy mają zostać wypożyczeni do Atletico Madryt. Dla mnie może fajnie. Molinaro jest w zasadzie 3 lewym obrońcą, bo przecież w okresie przygotowawczym gdy nie bylo Grosso grał nie on a wracający po kontuzji Salichamidzic. Ewentualnie może grać też na lewej De Ceglie (jego bym oddał gdzieś na wypożyczenie cz współwłasnośc, bo czas tylko traci.) lub też Grygera czy Caceres. Problemu więc nie będzie, a w czerwcu by było miejsce dla Criscito. Tiago w pomocy to jeszcze głębsza rezerwa, a i potencjalny transfer jest możliwy, więc miejsca dla Portugalczyka tak czy inaczej nie będzie.
Podobno Molinaro obraził się na Atletico i teraz będzie grał w Stuttgarcie. Z drugiej strony aż zaskakująca jest ta liczba ofert dla Cristiana: Atletico, Stuttgart, Zenit, Napoli... Może tylko nam się wydaje że on jest drewniany :think: . Zawsze gościa lubiłem bo się starał, no i jednak zrobił ogromne postępy jeśli chodzi o grę w defensywie. Tylko te wrzutki... Niemniej uważam, że Grosso wcale od niego lepiej się nie prezentuje. Co do następców to mówi się o Dossenie i Drenthe. Jak dla mnie to w grę wchodzi tylko i wyłącznie Criscito. Co do Tiago to niech idzie byle gdzie. Guti podobno zażądał 5 mln za pół sezonu :shock: Jaja chyba sobie robi. To ja już wolę dopłacić 5 mln i D'Agostino kupić... Albo Guarante :roll:
(L)oczkerson pisze:No i wypożyczyliśmy Ariaudo do Cagliari. Od tej strony się cieszę, bo Lorenzo jest zdolny i musi się ogrywać, szkoda, że nie zdążyli go wypożyczyć już latem. Inna sprawa, że Cagliari dostało prawo do wykupu go po sezonie co mi się już mniej podoba. Mam nadzieje, ze suma odstępnego jest odpowiednio wysoka, bo ostatecznie gadamy o podstawowym zawodniku italii u21.
Widać niczego się nauczyli po wypożyczeniu Criscito...

Wróć do „Włochy”