Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Post autor: (L)oczkerson » 05 sty 2010, 13:06

ze sreenerami to bywa różnie, najczęściej to właśnie kamerka czyli niewarty uwagi szit, ale ten to rip, tyle, że z płyty wysłanej przez wytwórnie by ludzie władni nad przyznawaniem nagród mogli go ocenić. Wiem bo czasem wyskakiwał mi napis "for awords consideration only" :P

Co do filmu, to dobry choć niestety przewidywalny. Fabuła dobra, aktorstwo na naprawdę dobrym poziomie i muszę przyznać, ze o ile dobrych ról Natalie Portman i Jaka Gyllenhaala byłem pewny to Tobey Maguire mnie zaskoczył. Nie spodziewałem się po nim, że będzie w stanie zagrać człowieka niesympatycznego, a naprawdę poradził sobie bardzo dobrze. W szczególności, że miał najtrudniejszą rolę do zagrania. Ale ostatecznie film niczym nie zaskakuje i w konsekwencji mnie nie poruszył. W stanach film bardziej ujmie ludzi, ze względu na sam temat, ale mnie nie. Dobry, ale nic ponad to. Szkoda, miałem nadzieje na film z Portman tego kalibru co "V jak Vendetta", "Bliżej", "Duchy Goi" czy chociaż "Powrót do Garden state" tu nie miała się raczej czym wykazać

A i skoro "for awords consideration only", to z żalem nagrody nie daje :cry:
Takie 7/10

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”