1. Defensywa. Pep przed meczem mowil zeby nie lekcewazyc rywala a to co zrobil zakrawa o hipokryzje. Czyhra, Milito po kontuzji, Max oraz Rafa. Ci pilkarze graja slabo a w dodatku w takim ustawieniu. Przeciez to jest stzral w stope przeciwko dobrze grajacej w ofensywie Sevilli. Ukrainca zal mi sie nawet zrobilo bo zostal wygwizdany przez wlasnych kibicow. No coz publika bewzgledna. Moze Caceres wroci a Juve oddamy Czyhre
Maxwell kolejny mecz slabo. Dochodze do zdania ze jedyny plus jego transferu to lepsza gra Abidala. Ale czy tak by sie niestalo w przypadku kazdego innego transferu? Ogolnie mielismy mase strat, niedokladnych podan co powodowalo ze gralismy duzo do tylu i w poprzek. Kreatywnosci w wyprowadzaniu pilki zero. Ogolnie zal bylo patrzec jak gramy na tylach.
2. Ofensywa. Co miala zrobic skoro na tylach ciezko bylo dostac dobra pilke. Jak juz taka poszla to bylo groznie. Ale zbyt malo zagran w stylu gola Ibry. Mozna bylo sie pokusic o wiecej. W srodku Messi nie gra zbyt dobrze. Staral sie, ale to nie to. Iniesta sobie podryblowal i mozna powiedziec ze staral sie ciagnac gre do przodu. Pedro to dla mnie pozytyw sezonu. Jak ktos tam na forum wspominal ze widac postepy u Czyhrynskiego to w przypadku mlodego hiszpana widac istne przeobrazenie z poczwarki w motyla. Zostal zmieniony kosztem Bojana ktory jest jego przeciwienstwem. Pedro robi to na co czekali cules w przypadku Bojana. Niestety Bojanek stoi w miejscu i mam wrazenie ze po tym sezonie nie bedzie go w Barcelonie. PK to jest turniej m.in dla niego a ten nie wykorzystuje szansy. Ogolnie w ofensywie nie bylo zle, a jedynie brakuje bramek. Mysle ze wina za to mozna obarczac nasza slaba lawke przy stalych rotacjach.
Podsumowujac przed meczem zakladalem remis i z bezbramkowego bylbym zadowolony. z remisu 1-1 tez. Teraz jestem pewien ze w rewanzu musi zagrac pierwszy sklad zebysmy mogli powalczyc o awans. Zobaczymy jak powaznie ten puchar traktuje Gaurdiola.
Odnosnie sedziowania to szkoda slow. Kiepskie zawody pana PB. Czesto sie mylil a ilosc kartek spowodowana jest jego slaba postawa na boisku. dziwne nieuznane bramki oraz gwizdane faule spowodowaly wypaczenie wyniku spotkania.