Błagam, nie rozpoczynajmy kolejnej dyskusji bezsensownej z fanem (fanami?) ManU, w której będzie znów rzucanie grochem o ścianę.Beckham gdziekolwiek nie grał
Zwłaszcza w tym temacie.
Beckham to piłkarz znakomity, choć nigdy za nim nie przepadałem. Natomiast nigdy nie uważałem i nie będę uważał go za znakomitego prawego pomocnika, którym po prostu nie jest. To takie stadium pośrednie między prawym pomocnikiem a Juninho Pernambucano - znakomite sfg, dobry w wielu elementach, jednak do naprawdę świetnego prawego pomocnika zawsze brakowało mu szybkości.
Natomiast na środku pola (czy też ustawiany obok Pirlo jak za Ancelottiego) w Realu czy Milanie pokazywał pełnię swoich zalet - jednocześnie nie musząc kłuć oczu fanów piłki swoimi oczywistymi brakami, co mnie doń zraziło w czasach jego gry w ManU. Taki Beckham mi się bardziej podoba.
Najpełniej na temat jego umiejętności gry na boku boiska świadczy fakt, że kiedy grał tak w Realu, to spisywał się tak znakomicie, że aż odsunięto go od zespołu (choć nie tylko z tej przyczyny) i dopiero przesunięcie go na środek pokazało, jakiej klasy piłkarzem jest.
Nie. Lepszy w tym elemencie jest Pirlo. Beckham jest znakomity, bezsprzecznie, jednak Pirlo przewyższa go dokładnością podań, jak i kreatywnością, błyskotliwością, a i stałe fragmenty ma nieznacznie gorsze.piłkę z chirurgiczną precyzją do napastnika - co jak pokazał wczoraj - nadal potrafi najlepiej na świecie
EoT.