Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 12 sty 2010, 13:05

Garść newsów:
Zdyskwalifikowany na jutrzejszy mecz jest Ronaldinho, i dobrze, niech odpoczywa i przygotowuje się na Inter.
Galliani znów zapewnił o pozostaniu w zespole Romy i Storariego - Storari to znakomity bramkarz, ale powodów utrzymywania Romy w Milanie nadal nie rozumiem.
Przyszłość Pippo jest nadal niepewna - zaproponowano mu podobno 30% obniżki płac (co jak dla mnie jest nadal zbyt wysoką kwotą jak na takiego piłkarza i nie rozumiem, czemu nie zainwestuje się takich pieniędzy w wykupienie Paloschiego), ale Pippo podobno ma rozważyć inne opcje z pozostałych klubów.
Bonera ma szansę zagrać jutro nawet od pierwszej minuty, jego stan zdrowia oceni Leonardo przed meczem, występ Daniele jest jednak pewny - bardzo przydałby się nam taki zawodnik na prawej obronie w takim spotkaniu, dwa lata temu, przed tymi wszystkimi urazami, na prawej obronie grał znakomicie.
Verdi podobno doznał jakiegoś lekkiego urazu i może go jutro zabraknąć w meczu z Novarą. :(
Dziś Leonardo ogłosi kadrę na jutrzejszy mecz, nie mogę się tego doczekać.
Agent Dzeko zaczyna mieszać, stwierdził dziś jednoznacznie, że piłkarz chce do Mediolanu, ale on zwraca uwagę w stronę Londynu.
Zdaniem milannews.it z Novarą wystąpią Bonera, Inzaghi, Huntelaar i Jankulovski - pytanie tylko, czy dwójka snajperów dostanie szansę od początku, czy może jeden wejdzie po przerwie.
NARESZCIE szansę ma dostać natomiast di Gennaro, którym interesuje się chyba cała Serie B i pół Serie A - mam nadzieję, że w naszej sytuacji kadrowej i częstych kontuzjach nikt nie wpadnie na pomysł pozbycia się tego piłkarza, tylko otrzyma on nareszcie parędziesiąt minut w meczach z taką Novarą i Sieną, zobaczylibyśmy, ile jest wart, bo z biegiem meczów przyda się nam bardzo odpoczynek dla atakujących.

Wróć do „Włochy”