Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 12 sty 2010, 16:50

Cały dzień czekałem na tę informację:
MILANO - Ecco la lista dei 19 convocati per Milan-Novara:

Abbiati, Storari, Antonini, Bonera, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Thiago Silva, De Vito (56), Abate, Ambrosini, Flamini, Gattuso, Merkel (52), Di Gennaro, Huntelaar, Inzaghi, Verdi (58), Zigoni (17).

Giocatori indisponibili: Roma, Oddo, Onyewu, Zambrotta, Seedorf, Pato.

Giocatori non convocati: Nesta, Beckham, Pirlo, Borriello.

Giocatori squalificati: Ronaldinho
Verdi! Zigoni! Merkel! Di Gennaro! De Vito! Bonera! :mrgreen:
Dziwne, że nie ma Albertazziego.
Bardzo dobrze, że Leonardo dał odpocząć Neście, Beckhamowi, Pirlo i Borriello - mamy rezerwy, oni nie muszą zawsze i wszędzie grać.
De Vito to środkowy obrońca, dobrze pamiętam?
Chciałbym taki skład:
Storari - Bonera, De Vito, Kaladze, Jankulovski - Flamini, Merkel - Ambrosini - di Gennaro, Verdi - Huntelaar
Ale to marzenia. ;)
Zapewne Bonera nie zagra pełnego meczu, de Vito zastąpi Favalli. Na środku typuję występ Flaminiego i obok niego raczej Merkela ze względu na obciążenia meczowe Gattuso. Ambrosini raczej zagra, bo ze Sieną pauzuje, a spisuje się ostatnio znakomicie. W ataku jestem pewien występy di Gennaro (jeśli nie jutro, to kiedy?) i Huntelaara, nie wiadomo jednak, czy Leo odważy się postawić na Verdiego, czy da szansę Abate z przodu, czy może zagra w ataku Inzaghi z Huntelaarem, czy szansę dostanie Zigoni - tu jest jedna wielka niewiadoma ze względu na brak piłkarzy pasujących do naszej taktyki.
Dawno, bardzo dawno nie czekałem z takimi emocjami na mecz pucharu Włoch.
Właściwie z primavery brakuje mi tylko Albertazziego i kogoś z dwójki Beretta/Novinic jako alternatywę z przodu. Spodziewałem się jednak ilości powołań z primavery porównywalnej do rewanżu z Zurichem. ;)

Wróć do „Włochy”