Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: MazurXIII » 16 sty 2010, 0:07

Ależ wiem.Skoro stać ich na płacenie 4 mln € rocznie rezerwowemu bramkarzowi (Dida do kontuzji Abbiatiego i Storariego) w imię utrzymania klimatu 'rodziny Milan',to nie pożałowaliby kasy na wypełnienie kontraktu z takim Antoninim,Abate czy tak na prawdę z kimkolwiek z kadry.I to właśnie (poza wynikami sportowymi) odróżnia Milan Berlusconiego od Realu Pereza.KLASA(nie licząc tego,że dostaliście od nas w tym sezonie w dupę sportowo).Z resztą podejrzewam,że większość klubów pomogłaby zawodnikowi (jak kiedyś Wolsfburg Nowakowi) - choćby na pokaz.Dlatego ta sytuacja jest dla mnie niezrozumiała.Jak napisałem wcześniej - smród za tą sprawą będzie się ciągnął jeszcze przez dłuższy czas.
Klub dał mu więcej niż on klubowi.
Z tego co wiem to klub wypiął się na niego 2 razy - nie wierząc w niego i sprzedając go do Getafe (inkasując jednocześnie coś koło 3 mln € - więc bajki o tym,że Real tylko 'poniósł koszty' opowiadaj komuś mniej zorientowanemu w temacie) i właśnie teraz.
pozatym 1,5k euro w PL to mało dla klasy sredniej ?? :boruta: .
W Polsce nie ma klasy średniej w rozumieniu zachodnim,ale chyba jeszcze na siebie nie zarabiasz,więc nie rozumiesz pewnych spraw.Na 6k brutto to w tym momencie możesz mieć problem z wzięciem kredytu hipotecznego (takiego na dom dla klasy średniej,czyli ze wszystkim (działka,stan surowy,podłączenie mediów etc.) minimum 0,5 mln zł jeśli mówimy o Warszawie czy Poznaniu) w banku jakbyś nie wiedział.A co dopiero na życie na poziomie piłkarza Realu Madryt (zupełnie inny świat).

Wróć do „Hiszpania”