Do Beckhama nie sposób mieć pretensje, przyszedł po okresie przygotowawczym w USA, od razu wskoczył do podstawowej jedenastki, gra naprawdę na całego, nie dziwię mu się, że dziś gra słabiej, niech oszczędza siły, niezbędny będzie na derby. Zresztą on i tak do swojej pozycji nadaje się nijak, więc może i lepiej, że pilnuje często tyłów, Abate jest aktywny, a Beckham spokojnie blokuje środek. Rozsądne.
Dokładnie na taką sytuację wejść powinien Verdi lub Di Gennaro.
Jak ktoś wcześniej wspominał - wejście Maccarone w naszą obronę było skandalicznie łatwe dla niego, to się nie może powtórzyć. Taki Pandev czy Milito by zrobili z tego bramkę z zamkniętymi oczami.
Jednak i tak najlepszy jest Borriello, nie ma co do tego wątpliwości. Tyle że przy tym karnym dla nas ten Brandao głównie wypracował jego sytuację, obrońcy w polskich niższych ligach zachowują się rozsądniej.
Zdecydowanie najgorsi Flamini i Gattuso, ale czego się po nich spodziewać po takim rywalu - niech tylko głupich kartek nie nałapią.
Przy tym wyniku nie zdziwiłbym się, gdyby w obawie przed kartką Leo zdjął Flaminiego i wprowadził prędko Jankulovskiego, po co ryzykować utratę niezłego zmiennika.
Coś Ty. Fani wyśmiewają informacje na temat zakupu piłkarza za 8 milionów, to jak tu wierzyć w zakup z 5-6 (a tylu nam trzeba do wyrównania i poszerzenia kadry) piłkarzy w lecie?Milan ma szanse nawet na tytul choc wiadomo ze nie wszystko jest idealnie ale czy w ogole Milan finansowo stac na to zeby idealnie obsadzic kazda pozycje w pierwszej 11 i na lawce?
Co do rozwoju i poprawiania błędów, to dowiemy się za tydzień - na razie trzeci mecz z rzędu gramy ze słabym i nijakim zespołem, dopiero Inter będzie prawdziwym (i najtrudniejszym przy okazji w całej lidze) sprawdzianem dla tej drużyny w tym roku. Takiego zwycięstwa mi trzeba (jak z Interem rok temu, jak z ManU w 2007), na razie LeoMilan w meczu z bardzo mocnym i w formie rywalem jeszcze nie wygrał, bo i Real, i przede wszystkim Juventus był osłabiony i bez odpowiedniej dyspozycji.Po meczu z Genoą chyba, czytalem ze slabo zaczeliscie mecz i to niedobrze bo silniejszy zespol by to wykorzystal bla bla. Pewnie ze trzeba caly czas sie rozwijac i naprawiac bledy ale pokaz mi zespol ktory kazdy mecz gral swietnie, nie popelnial bledow etc.