Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: smudge_90 » 17 sty 2010, 18:48

majer13 pisze:Według agenta Pepa Guardioli nasi przedstawiciele kontaktowali się z nim w sprawie ewentualnego szykowania Hiszpana jako następcy sir Alexa
Ciekawy jestem ile jest w tym prawdy. Alex na emeryturę raczej, póki co, się nie wybiera. A jaki jest sens kontaktowania się z trenerem w sprawie objęcia posady za kilka lat? Chyba, że Pep miałby teraz zostać asystentem Sir Alexa (czy to nie uwłaczałoby trenerowi?). Tylko po co tak naprawdę to Hiszpanowi? Na dzień dzisiejszy jest trenerem najlepszej drużyny świata i zważając na to jakim zapleczem dysponuje klub z Katalonii niewiele wskazuje, aby coś się miało w tej kwestii zmienić.

W kwestii tego kto zastąpi Bossa wiele będzie zależeć od tego jaką strategię będą chcieli obrać nasi właściciele. Czy szukać będziemy najemnika który przeprowadzi klub przez kryzys, który zapewne nastąpi po odejściu człowieka, który w klubie odpowiada za niemal wszystko czy trenera na wiele kolejnych lat.

Jeśli pierwsza opcja to widzę tu chyba tylko Mourinho. Komentarz dlaczego jest zbędny.
Jeśli opcja druga to ktoś z trójki: Guardiola, Martin O'Neill, Laurent Blanc. Co do tego trzeciego nie jestem jeszcze pewny, ale trzeba obserwować jak Francuz poczynia sobie we Francji.
Ja nie widzę Moyesa jako menedżera klubu z Old Trafford. Wiem, że sam Sir Alex wypowiadał się o nim w bardzo przyjemnych słowach, ale mimo 7 lat pracy w klubie z Liverpoolu jego jedynym sukcesem jest awans do finału Pucharu Anglii w ostatnim sezonie. Myślę, że z tym trenerem nasza sytuacja przypominałaby tą z Liverpoolu FC. Ciągle w czołówce, ale bez większych sukcesów.
Edit: Co wiecej, Moyes ma na pieńku z Rooneyem :)
50th

Wróć do „Anglia”