A gdzie był wtedy Silva? Antonini? Pirlo? Czyli piłkarze co najmniej tak samo odpowiadający za tę akcję?W niedzielę przy pięknej paradzie Didy wszyscy widzieli jak znakomicie się zachował Jankulovski.
Na dodatek Jankulovski grał na pozycji pomocnika, na której poza meczem z Novarą grał lata temu.
Kurde, jak krytykuję z uzasadnienie Seedorfa, Brocchiego czy Favalliego, to jest krzyk, że się uwziąłem. A jak na Czecha konto idą nawet te błędy, których nie popełnił, albo za które odpowiadać może równie dobrze on, jak i trzech innych grajków, to dobrze.
Milan z Shevą - odpadnięcie z Deportivo. Milan bez Shevy - porażka w finale z Liverpoolem. Ale ten Sheva był słaby.Bilans bramkowy na dzień dzisiejszy bez Seedorfa wygląda tak: 14:3.
Dla porównania bilans bramkowy z meczów w których niestety wystąpił Clarence: 21:16.
Bez kuli u nogi Milan strzela średnio 3,5 bramki na mecz. Z Seedorfem w składzie 1,4.
Bez Seedorfa czerwono-czarni tracą średnio 0,75 bramki na mecz. Z kulą natomiast 1,07.
Milan z Kaką - trzecie ledwo, ledwo miejsce. Milan bez Kaki - 2 miejsce i coraz realniejsza walka o tytuł. Ale ten Kaka słaby. Istna kula u nogi.
Równie dobrze mógłbyś ujmować klasy Abbiatiemu czy Storariemu, przecież bez nich w bramce też nam idzie lepiej, niż z np. Marco na początku sezonu. Pal sześć, że rywale słabsi, że zespół się lepiej zgrał, że inni złapali lepszą formę...
Ta argumentacja jest tak ograniczona piłkarsko, głupia, z gruntu subiektywna i bezcelowa, że nawet nie chce mi się wytykać jej wszystkich błędów, poza klasycznym reductio ad absurdum.
Ok, dziękuję. Na tle tego, że wyrównały się szanse w derbach po zażaleniu Gallianiego odwołuję to, co wcześniej mówiłem na temat jego postawy w tym temacie i stwierdzam, że darcie szat przez Babla wygląda jeszcze bardziej żałośnie. Niby w jaki sposób fair miałoby być rozgrywanie przez Milan tego meczu, skoro można go rozegrać później, w ustalonym na mecz z Violą terminie? Jeszcze raz należy powtórzyć - to była suwerenna decyzja Lega Calcio, gdyby nie została podjęta, to Milan byłby bardziej skrzywdzony mając w perspektywie mecz derbowy, niż Inter mając w perspektywie mecz z Parmą. I zdecydowanie najlepsza, choć fakt - nie ma w tym wypadku decyzji idealnej dla wszystkich.Milan przedstawił fakt, że była nierówność w traktowaniu zespołów przed derbami, bo jedna drużyna miała grać, a inna nie. Lega Calcio to zaakceptowała, podobnie jak wszystkie inne drużyny, począwszy od mojego przyjaciela Della Valle (Fiorentina).
Z czego jasno wynika, że Milan zgłosił zażalenie do Lega Calcio, że musi zagrać z Udinese przed derbami. Chyba tyle...
Dziękuję Ci Agnieszko za te informacje, chyba nikt nie może mieć wątpliwości, że ten sposób rozwiązania tego problemu jest najrozsądniejszy i najbardziej sprawiedliwy - zwłaszcza w sytuacji, gdy Inter ma tak szeroką kadrę, a Juventus taką formę.