Fajnie. Tylko on nie gra na swojej pozycji.nawet Ambrosini gra lepiej na jego pozycji
I generalnie na tym wywód na temat Seedorfa należy zakończyć. Jego pozycja w tej taktyce jest specyficzna, daje zespołowi sporo grając w Milanie, odżył w tym sezonie (jak na formę z poprzednich dwóch sezonów) i jest naprawdę cenny w naszym składzie. Szczególnie przy dość chimerycznym Pirlo i Gattuso, który nie powinien obecnie grywać po 90', a do tego w obecnej kadrowej sytuacji jest zmuszony.
Dokładnie tak - Jankulovski umiejętności ma olbrzymie, ale podobnie jak Seedorf z różnych względów jest niezdolny do ustabilizowania wysokiej formy na dłużej od jakiegoś czasu. Jeśli zdąży się dobrze przygotować do meczu z ManU, to Antonini musi usiąść na ławce, bo jest piłkarzem zwyczajnie gorszym. Jednak jeśli tak nie będzie, to Jankulovski będzie co najwyżej cennym zmiennikiem dla obrony i pomocy. Cennym o tyle, że wnosi do zespołu zupełnie inne rozwiązania taktyczne od Ambrosiniego czy Gattuso w pomocy.Antonienigo, ktory nie ma takich umiejetnosci jak czech, ale ma stala rowna forme i co najwazniejsze jest lepszy w defensywie i swietnie rozumie sie z Dinho.
Seedorfa też się z tego względu nie docenia, że piłkarzem od obecnie grających w pomocy jest kompletnie innym i bardziej różnorodnym - Milan z nim w formie z jesieni w składzie zyskuje więcej, niż tylko 3 gole i 3 asysty. Futbol nie jest wymierny, niektórzy to powinni nareszcie pojąć. Co innego Brocchi, który w pomocy kopiował ustawienie Ambrosiniego/Gattuso, co innego Seedorf/Jankulovski, którzy prezentują inny styl gry, niż reszta ekipy. Może Czech nie jest w formie ze względu na kontuzję (wielu chyba zapomina, jak wyglądał jego stan zdrowia w zeszłym sezonie, sam na niego wtedy narzekałem, ale nie wiedziałem, że gra z płytką w kolanie), może Seedorf nie strzela jak Ronaldinho, ale tacy piłkarze też są w zespole potrzebni. Zespół musi posiadać różnorodność schematów.
Nieobiektywny i popadający od skrajności w skrajność to jesteś Ty i całe forum o tym wie.
Tak, kolejny raz pokazujesz, że jeśli brak Ci argumentów, to rozmowę sprowadzasz do rynsztoku. Miłej zabawy tam z MarcinemW, EoT.Ty za to swoimi postami pokazujesz często jak niski poziom intelektualny prezentujesz.
Adiyiah dziś zagrał po raz pierwszy na PNA, więc oczywiście musiałem tego meczu nie móc obejrzeć - ciekaw byłem bardzo, czy uda mu się dziś wejść i jak się zaprezentuję, mam nadzieję znaleźć gdzieś opinie na jego temat.