Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post autor: metol » 23 sty 2010, 11:10

Jo właściwie został wywalony z drużyny przez Moyesa. Najpierw bez wiedzy sztabu wybrał się do Brazylii w czasie świąt (kiedy w Anglii dalej grało się w lidze), co zostało mu w zasadzie przebaczone, ale po tym jak nie pojawił się na treningu bodajże w ostatni poniedziałek miarka się przebrała i Moyes powiedział mu chyba, że nie ma już tutaj po co wracać. Moim zdaniem - dobrze. W tym sezonie nie robi nic pożytecznego dla drużyny, bramek prawie nie strzela, a na boisku tylko mocno poprawia statystykę spalonych.
W pierwszym sezonie, zwłaszcza na początku, jego gra wyglądała bardzo przyzwoicie i obiecująco, ale po wakacjach gra totalne dno, a po tym jak opuścił drużynę w tak ważnym momencie to jestem pewien, że nikt z kibiców Evertonu za nim płakać nie będzie.

Może rzeczywiście lepiej mu leży liga mniej kontaktowa, agresywna i dynamiczna. Ale po tym co widziałem ostatnio to wydaje mi się, że jest po prostu słaby, a przynajmniej w tej formie.

A tak na marginesie to jest to już drugi piłkarz, który Everton zmienił na Galastaray w tym okienku. Pierwszym był Neill za jakieś 750 tys Ł.

A skoro już mowa o transferach to Everton najprawdopodobniej wypożyczył Philippe Sanderosa z Arsenalu do końca sezonu. Podoba mi się ten ruch Moyesa, bo wydaje mi się, że piłkarz ten jest znacznie lepszy niż Neill, który popełniał sporo błędów, a Moyes wciąż zmuszony był do wystawiania go w pierwszym składzie obok Heitingi.

Wróć do „Anglia”