Wskaż mi proszę choć jeden post, gdzie ktoś pisał, że w tym sezonie Berba jest lepszy niż Rooney. Po drugie: fakt, że nie uważasz takich zawodników jak Evra (wielu kibiców United powie Ci, że to w tym sezonie nasz najlepszy gracz), Ferdinand, czy Vidić za world class po raz kolejny świadczy o tym, że żyjesz w innej rzeczywistości. Bo jeśli Rooney to najwyższa półka, to tym bardziej Evra, Vidić i Ferdinand - zawodnicy, którzy w większej mierze niż Roo przyczynili się do sukcesów United na przestrzeni ostatnich lat.Od początku sezonu uważam Rooneya za jedynego gracza klasy światowej w MU obecnie,za co niejednokrotnie zostałem wyśmiany (bo są od niego lepsi albo pożyteczniejsi vide Berbatow - który po sezonie od was prawdopodobnie odejdzie,bo nie gra na miarę oczekiwań to jest prawie 35 mln €).
A Rooney do niedawna nie zaliczał jakiegoś kosmicznego sezonu - strzelał same "patelnie", nie pokazywał nic magicznego. Ostatnio jakby złapał drugi oddech i miejmy nadzieję, że jeszcze to chwilę potrwa.
Argentyńczyk był w tym samym klubie Co Berba i był gorszy. gdyby został byłoby pewnie to samo. Inaczej jest grać pod presją dla wielkiego klubu, kiedy nie ma się pewnego miejsca w składzie, a inaczej dla klubu walczacego o top4. Ja mówiłem to kilka miesięcy temu i powtórzę to raz jeszcze - wolę Berbatova, za piłkarską klasę i jako człowieka.Nawiązując do derby i ogólnej postawie w Premiership - Tevez>Berbatow - chyba,że ktoś jest ślepy...zaawansowanie techniczne to nie wszytko,inaczej np. taki Inzaghi niebyłby jednym z najlepszych i najskuteczniejszych napastników w historii...no,ale Argentyńczyk był zbyt drogi w porównaniu do Bułgara
I te porównania odnośnie kwoty mijają się z celem. Zaraz dojdziemy do tego, że valencia był cholernie przepłacony, bo taki Evra, czy Vidicem razem wzięci nie kosztowali tyle co Ekwadorczyk.
Dzisiejszy mecz dobry, a może i bardzo dobry. Świetny Nani oraz Rooney. Oby tak dalej.