Casus Zlatana:
str 369
red85 pisze:Mówiłem to ponad rok temu i powtórzę to dzisiaj. Jak dla mnie Berbatov > Etoo (ciekaw jestem czy spotka się to z podobnym oburzeniem co wtedy). Berba to geniusz, piłkarz jakich na tej planecie wiele nie ma. Piłkarz zdolny niemal do wszystkiego. Potrafi frustrować przez wiele minut, a raz dostanie piłkę i już wiesz za co Ferguson zapłacił tyle pieniędzy. Oglądałem go w Leverkusen, widziałem w Tottenhamie i dziękuję Szkotowi, że mogę oglądać Bułgara z diabłem na piersi.
red85 pisze:Kończ waść. Po jednym meczu nikogo bym nie wywyższał. Berba raczy nas już od dłuższego czasu bajecznymi zagraniami. Jeśli ktoś ogląda mecze to wie, że rozliczanie Bułgara ze zdobytych bramek byłoby głupotą. Ilość sytuacji strzeleckich, które wypracowuje Berba dla partnerów jest zatrważająca. Flawed geniusz. Koniec i kropka.
str 370bagg pisze:ogladalem i ogladam ibre, ogladalem i ogladam berbatova i doprawdy nie rozumiem, gdzie widzisz te roznice co najmniej jednej klasy, Mazur. toc to co wyprawia berbatov jest niesamowite, przy jego wzroscie dysponowanie taka dynamika i koordynacja ruchowa, ktora pozwala mu na zagrania bajeczne to cos niecodziennego, podobnie jak u ibry. gdyby tylko kolegow mial skuteczniejszych, to w kanadyjskiej by wygrywal nie strzelajac zadnych bramek.
str 371MGiggs pisze:Mazur jak zwykle nie zawodzi, ale tak to jest jak sie pisze na temat gracza ktorego sie wdziało 10 razy w fifie 08. Berba to najlepiej podajacy kreujacy gre napastnik na swiecie, co facet ma key passow to sie w glowie nie miesci. Mazur juz jechał po Vidicu, teraz jedzie po Berbie, czas bym usłyszał że HUnter jest lepszym graczem od Bułgara
Wg tych cytatów Berba>Eto'o,a w odniesieniu do Ibry co najmniej tak samo dobry,a nawet i lepszy w niektórych elementach piłkarskiego rzemiosła (m.in kreowanie gry),najlepiej podający piłkarz na świecie i w ogóle 8-y cud świata.To ile ten skończony geniusz ma bramek i asyst w tym sezonie na koncie?MGiggs pisze:Ano nie potrafi, wystarczy ogladac na bierzaco MU by widziec ze w tym elemencie berba ibre przewyzsza. Ja wiem ze mistyk juz Ibre wilebi, oczekuje ze zaraz maxwel bedzie lepszy od Evry idac tokoem myślenie ze wszystko co w Barcelonie jest najlepsze. Ibre ogladam od lat ale takich meczy pod wzgledem kreowania gry i podan jakie miewa ostatnio Berba- nie miał.
Casus Rooneya
str 380
Ferdinad (a jest sugestia ("chociażby"),że takich zawodników w składzie MU jest więcej)>Rooney w tym sezonie etc.red85 pisze:Rooney za ten sezon na pewno nie mieściłby się w każdym zespole. Jeśli więc masz na myśli potencjał to problemów z grą w każdym klubie nie miałby chociażby Rio Ferdinand.
Więcej mi się nie chce szukać ,ale mam na koniec coś do twojej sygnaturki:
str 362
Dla ciebie Berbatow to wysoki napastnik wygrywający główki?Cofnięty napastnik/rozgrywający?A może bramkarz?Zdecyduj się wreszcie i bądź konsekwentny,a nie zmieniasz zdanie co 3 m-ce (twoja ulubiona emotikona - specjalnie dla ciebieKamil232 pisze:Ale nie powinien zejść Berbatov, wysoki napastnik wygrywający główki. Jak przeciwnik stawia autobus w bramce to gra się głównie skrzydłami i idą wrzutki, a wtedy wysoki napastnik jest niezbędny, a po jego zejściu w napadzie były dwa liliputy.