No tak, Ruud odchodzi do HSV, jutro ma być już w Hamburgu, a tymczasem dziś przed meczem wyjdzie na płytę boiska aby oficjalnie pożegnać się z kibicami, Ruud wspominał, że chciałby, aby puszczono jakiś film pożegnalny podczas gdy on zrobi jedną rundkę wkoło murawy. Szkoda, że odchodzi bo myślę, że mógłby mimo wszystko dać jeszcze coś tej drużynie. Niestety fatalna kontuzja nie pomogła mu w walce o wyjściowy skład. Z PNA wrócił już M. Diarra, więc myślę, że jeżeli wpłynie oferta za Gago, to włodarze pomyślą nad jego wypożyczeniem bądź sprzedażą.
Co się tyczy dzisiejszego meczu z Malagą, to powołanie otrzymał zawodnik Castilli Pedro Mosquera.
Pełna lista powołanych:
Bramkarze: Casillas i Dudek;
Obrońcy: Sergio Ramos, Metzelder, Arbeloa, Albiol, Garay i Marcelo;
Pomocnicy: Lass, Xabi Alonso, Kaká, Drenthe, Guti, Granero i Mosquera;
Napastnicy: Cristiano Ronaldo, Raúl i Benzema.
Myślę, że mecz będzie emocjonujący i przede wszystkim zakończony zwycięstwem. Liczę również na bramki Benzemy i Ronaldo, bo warto by było żeby znów zaczęli strzelać (Ronaldo nie trafił do siatki rywala od 401 minut). W meczu towarzyskim z drużyną z Albanii bramkę głową zdobył Kaka, dobrze by było, gdyby był to zwiastun powrotu do dawnej formy, bowiem takiego zawodnika potrzebujemy, zważając na to, że wydaliśmy na niego duże pieniądze.
Prasa ostatnio coś wspominała o możliwym powrocie Gutiego do pierwszego składu, a miałby się znaleźć w nim kosztem Marcelo. Teraz potrzebny jest nam taki rozgrywający, w meczu z Athletic Bilbao, takiego gracza na boisku brakowało, a po jego wejściu kilka groźnych akcji powstało. Lass ostatnio w słabszej formie (chyba pierwszy raz od transferu) więc dałbym szansę gry Granero, bo to na prawdę ciekawy zawodnik o sporych umiejętnościach.