Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 25 sty 2010, 17:28

Zresztą w składzie który podałeś to raczej Beretta jest wysuniętym napastnikiem.
No właśnie tu się pojawia zagadka - zanim nie zobaczymy skrótu, to nie będziemy mieć pojęcia, czy wysuniętym jest środkowy w ataku, czy ostatni z podanych, są różne sposoby zapisu stosowane względem widzimisie autora. Co do Beretty - muszę wreszcie obejrzeć jakiś mecz z jego udziałem, bo raz słyszę, że to snajper, a raz, że to skrzydłowy.
Tak czy siak jednak częściej widywałem w składach Schenettiego jako wysuniętego napastnika. Grywał zwykle na pozycji di Gennaro w primaverze, ergo - jako wysunięty napastnik grać nie mógł. ;)
Ale fakt, że wychodzi, że Zignoni był ustawiony bardziej na boku- interesujące.
To się tylko potwierdza z każdym skrótem, jaki oglądam. Jestem zaskoczony, mam nadzieję go zobaczyć w tym sezonie z ławki, żeby się utwierdzić w przekonaniu. Zresztą, w lutym zamierzam jeden czy dwa mecze primavery obejrzeć w całości z podanej strony, bo potrzebuję materiałów, wtedy będę mądrzejszy.
w skrótach z meczów primavery jego gra odpowiadała grze bocznego napastnika.
Ja właśnie odniosłem wrażenie, że gra bardziej na środku. Ale cholera wie, oglądając Zigoniego też miałem takie wrażenie.
Czemu decydujący? A później nie ma jeszcze fazy play-off?
Im wyżej będziesz - tym łatwiejszych później możesz dostać rywali. Nie wiem, czy jest losowanie, ale zawsze lepiej dla psychiki piłkarzy być wyżej, niż niżej.
Są trzy grupy po 14 ekip, pięć najlepszych z każdej grupy + 6 najlepsza ze wszystkich trzech grup awansują do rozgrywek pucharowych w stylu LM - dwa mecze home/away, poza finałem. Może być ciekawie, jeśli nasi utrzymają taką dyspozycję, bądź co bądź jesteśmy w czubie dość mocnej grupy. Nareszcie ten sektor odżył, za rok powinien być jeszcze mocniejszy, jak piłkarze trochę dorosną i się lepiej zgrają w nowym ustawieniu.
Przeglądnięcie informacji na temat naszej primavery dało mi kolejną ciekawą informację - di Gennaro zdarza się w niej wystąpić.

Bukmacherzy są niemalże pewni pozostania Huntelaara w Milanie, pomimo jasnych deklaracji ze strony Evertonu i zainteresowania innych ekip. Szkoda.

Wróć do „Włochy”