Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 25 sty 2010, 18:06

O, Twoje szczekanie i napinanie nareszcie się do czegoś przydało - nigdy nie interesowałem się final eight primavery ze względu na wyniki w tych rozgrywkach primavery Milanu, więc nie miałem pojęcia o tym, że później jest prowadzony turniej tygodniowy. Oby w tym roku naszej primaverze udało się do tego etapu awansować. Początek sezonu jak na poprzednie lata dość obiecujący, choć z drugiej strony - na tle poprzednich lat w wykonaniu tej młodzieżówki nietrudno o progres.
Najciekawsze będzie i tak to, co z tymi piłkarzami - rocznik 91 i starsi - zrobi się w lecie. Donnarumma, Ikande, Strasser, Novinic, Scampini, Oduamadi czy Zigoni będą już w wieku, w którym jakieś krótkie wypożyczenie będzie pożądane. Nie wszystkich oczywiście, ale wybijające się postaci powinny zbierać doświadczenie w niższych ligach. Choć casus takiego Di Gennaro pokazuje, że wcale niekoniecznie to im musi wyjść na dobre. :wink:
Mecz z Vicenza wygrany 7-0, Beretta strzelił 2 bramki, z Bologna strzelił bramkę, ale nie potrafię znaleźć skrótu. Wygląda na snajpera- wysoki, dobrze wykorzystuje sytuacje.
183 centymetry, więc też nie taki olbrzym znowu. Ale fakt, spotkałem się z opiniami, że to włoski van Nistelrooy. Zobaczymy za parę lat, na razie jest jeszcze młody.
swego czasu czytałem, ze w primaverze może grać 4 zawodników przekraczających dopuszczalny wiek.
Nie dwóch?
W każdym razie u nas są to wyjątki. I bardzo dobrze. Chyba tylko dla Di Gennaro były to cenne występy, po urazie, wśród piłkarzy bliższych mu poziomem, niż rywale Milanu, zawsze cenne minuty. Dziwne, że nikt o tym nie napisał na polskich stronach.
A Miśkiewicz się jeszcze łapie, ale to chyba ostatni jego sezon, w którym może grać w primaverze jako piłkarz w odpowiednim wieku.

Wróć do „Włochy”