Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 25 sty 2010, 21:49

Możliwe, że 2. Nie potrafię sobie przypomnieć włoskiej nazwy, która określa takiego właśnie zawodnika, bo wtedy można by to dokładnie sprawdzić, ale to w sumie nie ma większego znaczenia czy 2 czy 4. Dobrze, że jest taka możliwość, bo to daje piłkarzom możliwość spokojnego powrotu na przykład po kontuzji. Skorzystał na tym di Gennaro (zagrał chyba 3 mecze) czy Abbiati.
Nie wiem, nie mam pojęcia, nigdy się primaverą ponad nagrania jej meczów nie interesowałem.
Z rocznika 90 rokują na przyszłość chyba tylko Donnarumma, Oduamadi i Straser (no może jeszcze Romagnoli, ale o niem nie potrafię nic powiedzieć) i ta trójka będzie zapewne wypożyczona, a Straser może być nawet włączony do 1 zesołu.
Co do Donnarummy nie mam złudzeń patrząc na jego występy w primaverze. Nic z niego raczej nie będzie, popełnia kompromitujące błędy czasem.
Oduamadi nie znam.
Strasser to jednak dla mnie zagadka - tyle było wokół niego spekulacji, zainteresowanie ManU, a tu nagle cisza i ze dwa, trzy występy w zespole. Chciałbym go zobaczyć z Udinese, bo piłkarz na jego pozycji przy wieku Ambro i Gattuso się przyda.
Leo na pewno da szanse występu paru juniorom, z tym, że skoro z Novarą w większości grali doświadczeni gracze, to tym bardziej będzie tak z Udine.
Boję się, że skoro gramy właściwie już tylko o to (i utrzymanie 2 pozycji w lidze), to Leo będzie walczył na całego o zwycięstwo w tych rozgrywkach. A chciałbym jutro zobaczyć czterech piłkarzy: Zigoniego, Albertazziego, Verdiego i Strassera. :wink:

Wróć do „Włochy”