Nie wiem, nie mam pojęcia, nigdy się primaverą ponad nagrania jej meczów nie interesowałem.Możliwe, że 2. Nie potrafię sobie przypomnieć włoskiej nazwy, która określa takiego właśnie zawodnika, bo wtedy można by to dokładnie sprawdzić, ale to w sumie nie ma większego znaczenia czy 2 czy 4. Dobrze, że jest taka możliwość, bo to daje piłkarzom możliwość spokojnego powrotu na przykład po kontuzji. Skorzystał na tym di Gennaro (zagrał chyba 3 mecze) czy Abbiati.
Co do Donnarummy nie mam złudzeń patrząc na jego występy w primaverze. Nic z niego raczej nie będzie, popełnia kompromitujące błędy czasem.Z rocznika 90 rokują na przyszłość chyba tylko Donnarumma, Oduamadi i Straser (no może jeszcze Romagnoli, ale o niem nie potrafię nic powiedzieć) i ta trójka będzie zapewne wypożyczona, a Straser może być nawet włączony do 1 zesołu.
Oduamadi nie znam.
Strasser to jednak dla mnie zagadka - tyle było wokół niego spekulacji, zainteresowanie ManU, a tu nagle cisza i ze dwa, trzy występy w zespole. Chciałbym go zobaczyć z Udinese, bo piłkarz na jego pozycji przy wieku Ambro i Gattuso się przyda.
Boję się, że skoro gramy właściwie już tylko o to (i utrzymanie 2 pozycji w lidze), to Leo będzie walczył na całego o zwycięstwo w tych rozgrywkach. A chciałbym jutro zobaczyć czterech piłkarzy: Zigoniego, Albertazziego, Verdiego i Strassera.Leo na pewno da szanse występu paru juniorom, z tym, że skoro z Novarą w większości grali doświadczeni gracze, to tym bardziej będzie tak z Udine.