nasza podstawowa formacja pomocy -zavi,iniesta,toure wzmocnien nie potrzebuje,bo nie ma na swiecie pilkarzy lepszych od nich na ich pozycjach i w naszym systemie gry
pytanie wiec do Ciebie jarzinho-jaki jest sens sciagac silve?
- realfan zauwazyl juz to co dobitnie pokazuja statystyki-facet na lewy atak sie nie nadaje,bo rzeczonych 15-20 bramek+asyst w lidze nigdy nie zanotowal i watpliwe zeby zanotowal
-po drugie i co wazniejsze- nie chce by jego przyjscie powodowalo zmiane systemu gry na jakie mieszanki typu 1 4 3 (xavi,iniesta.toure) + silva i 2 napastnikow
powiem wiec stanowczo -moje absolutne nie dla tego transferu-od naszych maluchow w naszym systemie lepszy nie bedzie i nie ma szans (przy ich dobrym zdrowiu) na pierwszy sklad
priorytetem zarzadu na przyszly sezon (o czym pisal sport w zeszlym tygodniu) jest rezerwowy prawy obronca,by odciazyc daniego(ktory ma po sezonie dostac nowy kontrakt do 2014 roku z podwyzka zarobkow,dzieki czemu bylby w pierszej piatce na liscie plac)
a crack na lewe skrzydlo przyjsc musi,bo henrego bym zachowal,ALE juz w innej roli-nie jako gracza podstawowego skladu (przed sezonem przydalaby sie szczera jego rozmowa z pepem na jakiejs kolacji by wytlumaczyc mu jego nowa role) ale jokera niczym henka pare lat temu
by spelnic wymog 15-20 bramek,asyst w sezonie na wstepie odpada silva
pozostaje wiec ribery za max 30 mln-cena wiec niewygorowana,wiekszy problem to przekoanie go do naszego projektu,jego kontuzje to WG mnie troche juz pokazywanie niecheci do dlaszej gry w monachium
aguero-50 mln czyli klauzula odstepnego,bo taniej atletico go nie pusci do ligowego rywala
mata to taka lepsza wersja pedro,poza tym to zawodnik lewonozny,a nie trzeba nikomu tlumaczyc,czemu lepiej byc prawonoznym na lewym ataku w naszym systemie gry
robinho-cena moze troche spasc,do 25 mln,dodatkowo ograny w lidze,prawonozny
i moje marzenie ,najdrozsze i na 99 % nierealne -pato-mlody,szybki,swietny techniczne,przebojowy,bramkostrzelny-cena okolo 60-70 mln
jest jeszcze ballotelli,ale jak trener z Takim autorytetem jak mourinho nie potrafi ujarzmic jego glowy to i pepowi mogloby byc ciezko-ale czysto pilkarsko pasuje idealnie
i TYLE.na tym zaweza sie grono kandydatow do Realnego wzmocnienia ataku
dlatego odrzucam takie kandydatury jak perotti, cazorla,,ashley young z aston villi,-pilkarzy solidnych ale nie crackow,a takiego na lewy atak nam trzeba