Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 27 sty 2010, 23:31

dla mnie zatrudnianie Zaccheroniego, to trochę wyciąganie trupa z szafy. Owszem w odróżnieniu od Ciro, Alberto jest trenerem i to, który ma doświadczenie z bardzo dobrymi klubami, ale który jednak wypadł z obiegu. Szkoda się na to patrzeć, ale zarząd sam jest sobie winien. Gdyby szukali trenera gdy był na to czas, pewnie Guusa by przekonali. Teraz nikt ze światowego topu nie będzie chciał współpracować z ludźmi, którzy w ostatnim miesiącu tak drastycznie udowodnili swoją niekompetencję.Teraz trzeba kombinować z tymczasowymi.
Ostatecznie taka zmiana jest raczej na plus, bo gorzej nie będzie, a i wreszcie trenerem by był ostatecznie trener. Gentile nawet nie komentuje, bo to kandydat o kompetencjach równie śmiesznych co Ferrara.
Kończąc wątek trenera, to plan zakłada, że po sezonie obejmie JUVE Benitez. Nie mogę się doczekać, aż Rafa wraz z Secco dobierze się do transferów :rotfl: Beniteza nigdy nie uważałem za trenera klasy światowej, nawet gdy polskie media kreaowały go za cyborga i geniusza taktycznego. Ten sezon też, nie jest miłą perspektywą. By ratować klub chcą ściągnąć trenera, który doprowadził w dużym stopniu do analogicznego kryzysu w Liverpoolu. Super... Owszem Benitez to trener dobry, ale gdzie mu do poziomu Lippiego i Capello, w dodatku Włochów. Można liczyć, że odbuduje się jak Ancelotti w Chelsea, ale to nie jest dla mnie kandydatura pewna, JUVE potrzebuje managera, który będzie nie tylko kompetentnym trenerem, ale i dobrze pokieruje politykę transferową. Rafa pod tym względem jest opcją złą.

i kadra na Inter:
Bramkarze: Buffon, Chimenti, Manninger
Obrońcy: Chiellini, Cannavaro, Grosso, Zebina, Grygera, De Ceglie, Legrottaglie
Pomocnicy: Felipe Melo, Sissoko, Candreva, Diego, Yago, Giandonato, Marrone, Boniperti
Napastnicy: Amauri, Paolucci
Czyli zagramy pewnie taką 11: Buffon=Grygera-Legro (lub Canna ze złamanym nosem)Chiellini-Grosso= Sissoko-Melo-Candreva=Diego=Amauri-Paolucci
i na ławie Manni-Canna-Zebina-De Ceglie-Marrone-Yago-Bonipetri

Wróć do „Włochy”