Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: brylancik » 31 sty 2010, 11:15

Bardzo fajny mecz w naszym wykonaniu. Od samego początku rozjebaliśmy Depor w środku pola i wynik w żadnym momencie nie był zagrożony ( a jak już coś tam próbowali to Benzema strzelał im bramkę na ostudzenie emecji :lol: ). Co do samego Benzemy to w cale nie zagrał najlepszego spotkania w sezonie tylko, akurat wczoraj strzelił dwie bramki, a chociażby z Valencią nie strzelił żadnej (nie licząc tej co mu ukradł sędzia) ale jak dla mnie grał jeszcze lepiej. Guti magia, nie mówię już nawet o tej asyście (nieźle trzba mieć styrany beret swoją drogą żeby w takiej sytuacji, gdy stadion przez calutki mecz zamiast dopingować Depor śpiewa Guti maricon, nie strzelać :lol: ). Xabi też świetnie połączył rozgrywanie akcji z destrukcją. Fajnie by było jakby teraz ogarnął się trochę bardziej Diarra i wziął sobie do serca że on jednak w tej drużynie to nie jest od rozgrywania bo są w tym od niego lepsi tylko od zapierdalania i odbierania piłek bo chyba o tym ostatnio zapomniał. Pochwalić też trzeba defensywę bo naprawdę cały mecz grali bardzo pewnie.

Niestety Kaka dalej się nie może ogarnąć. Nie pamiętam już w którym roku ostatnio wygrał pojedynek jeden na jeden ale musiało to być jeszcze jakoś zanim przyszedł do Realu. Martwi mnie tez to że zauważyłem że Benzema gra świetnie jak jest ustawiany na pozycji drugiego napastnika (tam gdzie zazwyczaj gra Cristiano) i tak było np. wczoraj w pierwszej połowie (Raul grał dużo bardziej wysuniętego) bo wtedy może atakować bardzo szeroko i jeszcze do tego rozgrywać, natomiast jak gra najbardziej wysuniętego to gra nie wygląda już tak różowo (w drugiej połowie Raul już był zdecydowanie bardziej cofnięty i Benzema już nie grał tak fajnie). Cieszyc może natmiast że Pellegrini znalazł fajną pozycję dla Gutiego - ustawia go tak lekko na lewej stronie obok Xabiego i dzięki temu ma dużo miejsca do grania. Zobaczymy jak to będzie jeszcze wyglądało z cięższymi rywalami.

Bezema: "Asysta Gutiego nie zdziwiła mnie bo ćwiczyliśmy coś takiego na treningach" :o

Na koniec okładka Marci:
Obrazek

I najpiękniejsza rzecz czyli radość Diosa po strzeleniu trzeciej bramki przez Benzemę:
Obrazek

Wróć do „Hiszpania”