Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 04 lut 2010, 17:11

Przyznam szczerze, że dla mnie blok defensywny Chiellini - Legro - Canna wygląda pewniej niż normalna linia obrony z Grosso i Grygerą po bokach.
Też mi się tak wydaje :lol: Tyle. że zmienników nie ma....
Moglibyśmy zagrać np 3-4-3 z Diego i Giovinco za plecami takiego Amauriego.
Mi to się nie podoba. Diego i Gio mają mentalonść ofensywnych pomocników. Przy bokach pomocy z De Ceglie i Caceresem (a w szczególności przy Urugwajczyku) jeszcze z tego 3:4:3 wyjdzie że gramy 5 obrońców, 2 defensywnych pomocników, 2 ofensywnych pomocników i jednym napastnikiem. Czyli cyferki cyferkami, a zawodnicy będą grali "swoje" i Diego i Gio i tak nie będą grali jak napastnicy a jak pomocnicy, a z Caceresa nie będzie prawy pomocnik, skoro ledwo prawym obrońcą został

Natomiast jeśli ma to wyglądać tak jak prezentuje ta grafika to mi się nawet podoba. Dobra pozycja dla Chielliniego, który może spokojnie zaopiekować się i środkiem i lewą stroną. W szczególności przy asekuracji De Ceglie, który jeśli gdzieś pasuje to właśnie na pozycję takiego dość defensywnego bocznego pomocnika. Canna mógłby grać jako libero więc dla niego też na plus. Melo i Sissoko (docelowo) to też dla mnie lepszy układ dla tej dwójki niż romb. I tylko problematycznie w defensywie wygląda ta prawa strona, gdzie Legro może zabraknąć szybkości i gdzie nie ma dobrego prawego pomocnika. Niby kandydatów jest nawet 4 (Camo, Caceres, Candreva i Hasan), ale każdy pasuje średnio na jeża. Salichamidzic, stylem pasuje doskonale,(obrońca i pomocnik) ale jest raczej przeciętny piłkarsko, Candreva ma talent i sporę umięjętności, ale nie jest skrzydłowym i do jego gry w obronie można się przyczepić. Caceres jest obrońcą i jest zbyt słaby w ofensywie, dla mnie opcja najgorsza, a Camo jest trochę zbyt ofensywny (choć dla przykładu w grającym podobnie Napoli na lewej pomocy gra jeszcze bardziej ofensywny Datolo) Ja bym postawił na Camo, i liczył że ewentualnie dziury pomiędzy Legro a Camo załata wybiegany Sissoko.
Co do ofensywy to lepszej opcji niż Diego operujący tuż za 2 napastników nie mamy. Trójząb to nie na naszą formację ataku, gdzie nie ma skrzydłowych napastników. W ataku zmiana taktyki nic nie zdziała trzeba czekać aż wyzdrowieje Treze i Vicek :roll:

Słowem, dla mnie system nawet niezły, choć źle mi wygląda prawa strona defensywy i brak zmienników w obronie. No i w szczególności to, że znów zmieniamy system taktyczny. Znów zmiany, bałagan itp.

Wróć do „Włochy”