#1 Chateauroux - Clermont 1 @ 2.10
Jest to pojedynek dwóch średniaków walczących dzielnie o utrzymanie w Ligue 2. Chateauroux dzieli zaledwie 2 punkty od strefy spadkowej, Clermont 3. Obydwie drużyny dołują i to mecz o tzw. 6 punktów. Gdzieś wyczytałem, że Clermont ma spore problemy kadrowe, kilku zawodników jest kontuzjowanych, co może być prawdą, gdyż już ostatnio dość niespodziewanie - przynajmniej dla mnie - przegrali na własnym boisku 3-0 z Sedan. Mecz na pewno ciężki, ale kursy u bukmacherów na gospodarzy spadają w dół, więc jednak jest coś na rzeczy.
#2 Accrington - Morecambe 1 @ 2.00
Tym razem pojedynek dwóch zespołów ze środka tabeli League Two. Spadek im nie grozi, a na awans szanse są całkiem przyzwoite, a już na pewno większe mają gospodarze, którzy muszą jeszcze rozegrać 3 zaległe kolejki! Piłkarze Accrington ostatnio w wysokiej dyspozycji, aż 6 z ostatnich 7 meczów to zwycięstwa, w tym z wyżej notowanymi Notts County oraz Shrewsbury. Warto dodać, że ostatni bezpośredni pojedynek tych drużyn odbył się dość niedawno bo 26 grudnia i niespodziewanie wygrali wtedy piłkarze Accrington. Jakby dokładnie przejrzeć historię spotkań to można zauważyć, że jutrzejsi gospodarze, na własnym obiekcie zwykli wygrywać z Morecambe. Mam nadzieję, że nie inaczej będzie jutro.